ΚΟΣΜΟΣ

Παντρεύτηκε η νομπελίστας και ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι

Παντρεύτηκε η νομπελίστας και ακτιβίστρια Μαλάλα Γιουσαφζάι
Screen Grab/ Twitter

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η ακτιβίστρια υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, η οποία επέζησε σε ηλικία 15 ετών επίθεσης εναντίον της που διέπραξε ένας ένοπλος Ταλιμπάν στη γενέτειρά της στο Πακιστάν το 2012, παντρεύτηκε, όπως αποκάλυψε σήμερα η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η 24χρονη, η οποία ζει στη Βρετανία, είπε πως η ίδια και ο σύζυγός της, τον οποίο κατονόμασε μονάχα ως Άσερ, παντρεύτηκαν στην πόλη του Μπέρμιγχαμ και γιόρτασαν τον γάμο τους στο σπίτι τους με φίλους.

«Η σημερινή είναι μια πολύτιμη ημέρα στη ζωή μου. Ο Άσερ κι εγώ παντρευτήκαμε για να είμαστε σύντροφοι για μια ζωή», έγραψε η ίδια στο Twitter, προσθέτοντας τέσσερις φωτογραφίες στην ανάρτησή της.

Η Μαλάλα δεν έδωσε άλλες πληροφορίες σχετικά με τον σύζυγό της εκτός από το μικρό του όνομα. Χρήστες του διαδικτύου τον κατονόμασαν ως Άσερ Μάλικ, γενικό διευθυντή του Cricket Board's High Performance Centre του Πακιστάν. Το Reuters δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή.

Η Μαλάλα χαίρει θαυμασμού σε πολλές περιοχές του κόσμου, ιδίως σε χώρες της Δύσης, για το προσωπικό θάρρος της και την ευγλωττία της στην πρόκριση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών. Στο Πακιστάν, ο ακτιβισμός της διχάζει την κοινή γνώμη.

Φέτος τον Ιούλιο, η Μαλάλα είπε στη βρετανική Vogue ότι δεν ήταν σίγουρη εάν θα παντρευόταν ποτέ.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται. Εάν θέλεις να έχεις ένα πρόσωπο στη ζωή σου, γιατί θα πρέπει να υπογράφεις πιστοποιητικά γάμου, γιατί να μην είναι απλά μια συντροφιά;», είχε διερωτηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ