ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ταξιδιώτης της Blue Origin στο Διάστημα

ΗΠΑ: Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ταξιδιώτης της Blue Origin στο Διάστημα
AP Photo / LM Otero, File

O επιχειρηματίας Γκλεν ντε Βρις που ταξίδεψε στο διάστημα με την Blue Origin του Τζεφ Μπέζος τον περασμένο μήνα, σκοτώθηκε, όπως και ο συνεπιβάτης του, όταν το μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη σε μια δασώδη περιοχή του βόρειου Νιου Τζέρσει, σύμφωνα με την αστυνομία της πολιτείας.

Ο Γκλεν ντε Βρις, από τη Νέα Υόρκη, και ο Τόμας Φίσερ 54ετών, από το Hopatcong, επέβαιναν στο μονοκινητήριο Cessna 172 που συνετρίβη την Παρασκευή.

Οι αρχές δεν έχουν πει ποιος ήταν ο πιλότος του μικρού αεροπλάνου που είχε φύγει από το αεροδρόμιο Έσσεξ, στην άκρη της περιοχής της πόλης της Νέας Υόρκης, και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Σάσεξ στο βορειοδυτικό τμήμα του Νιου Τζέρσεϊ.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής και μία ώρα αργότερα βρέθηκαν τα συντρίμμια στο Χάμπτον Τάουνσιπ, όπως ανακοίνωσε η η FAA.

Ο ντε Βρις, συνιδρυτής μιας εταιρείας τεχνολογίας, ταξίδεψε στις 13 Οκτωβρίου με το διαστημόπλοιο New Shepard της Blue Origin, περνώντας περισσότερα από 10 λεπτά στο διάστημα μετά την εκτόξευση του διαστημόπλοιου που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος.

«Θα μου πάρει λίγο χρόνο για να μπορέσω να το περιγράψω. Ήταν απίστευτο», είπε ο ντε Βρις καθώς έβαλε τα «φτερά αστροναύτη» του Blue Origin στη μπλε στολή πτήσης του από τον Μπέζος.

«Είμαστε συντετριμμένοι όταν μάθαμε για τον ξαφνικό θάνατο του Glen de Vries», έγραψε η Blue Origin στο Twitter την Παρασκευή.

«Έφερε τόση ζωή και ενέργεια σε ολόκληρη την ομάδα της Blue Origin και στους συναδέλφους του. Το πάθος του για την αεροπορία, το φιλανθρωπικό του έργο και η αφοσίωσή του στην τέχνη του θα είναι για πολύ καιρό σεβασμό και θαυμασμό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ