ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αιματηρή έκρηξη αυτοκινήτου στο Λίβερπουλ

Βρετανία: Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν μετά την αιματηρή έκρηξη αυτοκινήτου στο Λίβερπουλ
Screen Grab / YouTube / The Telegraph

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Βρετανίας συνέλαβαν τρεις υπόπτους έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε σε αυτοκίνητο έξω από το Γυναικολογικό Νοσοκομείο στο Λίβερπουλ, η οποία προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου.

Τρεις άνδρες -ηλικίας 29, 26 και 21 ετών- προσήχθησαν στην περιοχή Κένσινγκτον της πόλης και συνελήφθησαν βάσει του Νόμου περί Τρομοκρατίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, επισημαίνοντας ότι της έρευνας ηγείται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας επιβάτης του αυτοκινήτου κηρύχθηκε νεκρός επί τόπου, ενώ ο οδηγός, άνδρας επίσης, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι ενημερώνεται συνεχώς για το συμβάν και οι Αρχές «εργάζονται σκληρά για να διαπιστώσουν τι συνέβη».

Η αστυνομία θεωρεί πως το αυτοκίνητο που ενεπλάκη στο συμβάν ήταν ένα ταξί που σταμάτησε στο νοσοκομείο λίγο πριν σημειωθεί η έκρηξη.

Η αστυνομική διευθύντρια, Σιρένα Κένεντι, δήλωσε πως η αστυνομία κλήθηκε έπειτα από αναφορές για έκρηξη σε αυτοκίνητο λίγο πριν από τις 13:00 σήμερα, Κυριακή.

«Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη προκειμένου να προσδιοριστεί τι συνέβη» δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

«Παραμένουμε ανοιχτοί όσον αφορά το τι προκάλεσε την έκρηξη, όμως με δεδομένο το πώς συνέβη, η Αντιτρομοκρατική ηγείται της έρευνας που υποστηρίζεται από την αστυνομία του Μερσεϊσάιντ» ανέφερε.

Η αστυνομία, πάντως, ανέφερε πως η έκρηξη δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια σε αυτό το στάδιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ