ΚΟΣΜΟΣ

Γεωργία - Μιχαήλ Σαακασβίλι: Σταμάτησε μετά από 50 μέρες την απεργία πείνας

Γεωργία - Μιχαήλ Σαακασβίλι: Σταμάτησε μετά από 50 μέρες την απεργία πείνας
AP Photo/Shakh Aivazov

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι σταμάτησε σήμερα, Σάββατο, μετά από 50 μέρες την απεργία πείνας μετά τη μεταφορά του σε στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο πρώην «πρόεδρος Σαακασβίλι σταμάτησε επίσημα την απεργία πείνας του αμέσως μετά τη μεταφορά του στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης Γκόρι, περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τιφλίδα, όντας «σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός του.

Ο πρώην πρόεδρος σταμάτησε να τρέφεται την 1η Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του αμέσως μόλις επέστρεψε στη χώρα του, μετά από χρόνια στην εξορία. Την Πέμπτη λιποθύμησε, κατά τη συνάντηση που είχε με τους δικηγόρους του.

Special Penitentiary Service of Georgia via AP

Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έξι ετών μετά την καταδίκη του ερήμην το 2018 για κατάχρηση εξουσίας όταν ήταν πρόεδρος της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας από το 2004 έως το 2013 -κατηγορίες τις οποίες αρνείται και χαρακτηρίζει πολιτικά υποκινούμενες.

Η πρόεδρος, Σαλομέ Ζουραμπισβίλι, δήλωσε πως ο Σαακασβίλι επέστρεψε με σκοπό να αποσταθεροποιήσει την πολιτική στη Γεωργία και πως δεν μπορεί ποτέ να του δοθεί χάρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ