Σκέψεις για διπλωματικό μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου από τη Βρετανία
Μια «έντονη συζήτηση» εντός της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας είναι σε εξέλιξη, με την υπουργό Εξωτερικών, Λιζ Τρας, να τάσσεται υπέρ της επιβολής μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, ανέφερε η εφημερίδα Times.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Βρετανοί υπουργοί δεν θα παρευρεθούν στους Αγώνες, αλλά ο Βρετανός πρέσβης στην Κίνα θα παρευρεθεί, πρόσθεσε η εφημερίδα.
Πέντε Συντηρητικοί πολιτικοί έστειλαν επιστολή στον Τζόνσον ζητώντας του να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίσημη διπλωματική εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου που θα γίνουν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει να μποϊκοτάρει διπλωματικά τους Αγώνες του Πεκίνου.
Χθες, Παρασκευή το Πεκίνο απέρριψε την απειλή Μπάιντεν λέγοντας πως αρνείται «να αναμίξει την πολιτική με τον αθλητισμό».
SPONSORED
Χανταϊός: Σε καραντίνα για μέχρι έξι εβδομάδες οι επιβάτες του πλοίου - Αποβιβάστηκαν οι Ισπανοί - Πώς συνεχίζεται η διαδικασία εκκένωσης
13:11
Καλλιθέα: Μεθυσμένος ο δράστης και με όπλο ούζι πυροβόλησε τη γυναίκα - Πώς έγινε το σκηνικό μέσα σε μπαρ
13:06
Πλεύρης: Μειωμένες κατά 70% οι μεταναστευτικές ροές – Κλείνουν δομές ανηλίκων
12:57
Καραμπόλα τριών οχημάτων στην Αττική Οδό - Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία
12:40