Κορωνοϊός - Γερμανία: Το Βερολίνο εξετάζει την επιβολή νέων περιορισμών
Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν ζήτησε να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί προκειμένου να ανασχεθεί η «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα.
Ο δείκτης επίπτωσης επτά ημερών –ο αριθμός των ανθρώπων ανά 100.000 κατοίκους που έχουν μολυνθεί από covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα—έφτασε σήμερα τους 399,8, αυξημένος από τους 386,5 που ήταν χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.
Ο Σπαν, μιλώντας στον γερμανικό κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ζήτησε να αυξηθούν οι δημόσιοι χώροι στους οποίους θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο των εμβολιασμένων κατά της covid-19 ή όσων έχουν αναρρώσει και έχουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το τέταρτο κύμα της επιδημίας στη Γερμανία.
Εξάλλου ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής lockdown, αν και εξήγησε ότι αυτό θα το αποφασίσουν οι κυβερνήσεις των κρατιδίων.
Κάποια κρατίδια, όπως η Σαξονία και η Βαυαρία, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από αυτό το κύμα της covid-19, ήδη λαμβάνουν μέτρα, όπως η ακύρωση των χριστουγεννιάτικων αγορών.
«Η κατάσταση δεν είναι απλώς σοβαρή, σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας είναι πλέον δραματική», υπογράμμισε ο Σπαν.
«Αναγκαζόμαστε να μετακινούμε ασθενείς, καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και αυτό δεν επηρεάζει μόνο τους ασθενείς με covid-19».
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16 Ιανουαρίου)
06:30
Τέλος το ΣΔΟΕ έρχεται η ΓΔ ΔΕΟΣ - Πώς θα λειτουργεί η νέα υπηρεσία της ΑΑΔΕ
06:00
Νέο πρόγραμμα απασχόλησης από τη ΔΥΠΑ με 10.000 θέσεις εργασίας - Ποιοι είναι δικαιούχοι
05:00
Αλλαγές στις χρεώσεις ρεύματος: Από 1/2 τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
04:00