ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Μεταφέρει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Μεταφέρει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Στα όριά τους βρίσκονται τα ολλανδικά νοσοκομεία, τα οποία δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον μεγάλο αριθμό των νοσηλευόμενων. Προκειμένου να περιοριστεί η πίεση, η Ολλανδία άρχισε σήμερα, Τρίτη, να μεταφέρει ασθενείς με Covid-19 στη Γερμανία.

Ασθενής με covid-19 μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί με ασθενοφόρο από το Ρότερνταμ σε νοσοκομείο του Μπόχουμ, περίπου 240 χιλιόμετρα πιο ανατολικά, ενώ ένας άλλος θα ακολουθήσει αργότερα σήμερα, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Ο αριθμός των ασθενών με covid-19 στα νοσοκομεία της Ολλανδία έχει φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Μάιο και αναμένεται να αυξηθεί και άλλο καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη χώρα βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ.

Τα γερμανικά νοσοκομεία έχουν προσφέρει συνολικά 20 κλίνες σε ασθενείς από την Ολλανδία, ενώ ήδη στα προηγούμενα κύματα της επιδημίας είχαν περιθάλψει δεκάδες Ολλανδούς ασθενείς.

Μέχρι χθες Δευτέρα, οι 470 από τις 1.050 συνολικά κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στην Ολλανδία ήταν κατειλημμένες από ασθενείς με covid-19 και ήδη τα νοσοκομεία έχουν αρχίσει να περιορίζουν τις τακτικές τους υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των χημειοθεραπειών και των εγχειρήσεων καρδιάς, προκειμένου να έχουν αρκετές κλίνες για ασθενείς με covid-19.

Η Ολλανδία επανέφερε την περασμένη εβδομάδα ένα μερικό lockdown προκειμένου να αντιμετωπίσει μια έκρηξη των μολύνσεων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν κυρίως τον τομέα της εστίασης που θα πρέπει να κλείνει στις 20:00.

Ακολούθησαν τρεις ημέρες διαδηλώσεων εναντίον των μέτρων κατά της COVID-19 κατά τη διάρκεια των οποίων ξέσπασαν ταραχές, με την αστυνομία να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις.

«Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχουν πολλές εντάσεις στην κοινωνία γιατί οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε όλη τη δυστυχία του κορωνοϊού τόσο καιρό τώρα, και ως πρωθυπουργός, ως φιλελεύθερος, θα αγωνίζομαι πάντα για να γίνονται διαδηλώσεις σε αυτή τη χώρα, στο πλαίσιο της δημοκρατίας μας, του κράτους δικαίου μας», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

«Αλλά αυτό που δεν θα δεχθώ ποτέ, είναι ηλίθιοι να χρησιμοποιούν καθαρή βία εναντίον ανθρώπων που βρίσκονται επί του πεδίου μπροστά σε εσάς και σε εμένα κάθε μέρα... υπό το πρόσχημα ότι είναι δυσαρεστημένοι», προσέθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ