ΚΟΣΜΟΣ

Φωτογραφίες από γήπεδο του Μπέρμιγχαμ είχαν οι Αμπαούντ και Αμπρινί

Φωτογραφίες από γήπεδο του Μπέρμιγχαμ είχαν οι Αμπαούντ και Αμπρινί
REUTERS/ GONZALO FUENTES

Ο πυρήνας τζιχαντιστών του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ φαίνεται να είχε σχέδια για επιθέσεις και στη Βρετανία καθώς, σύμφωνα με τις βρετανικές Αρχές τόσο ο ίδιος όσο και ο Μοχάμεντ Αμπρινί είχαν στην κατοχή τους φωτογραφίες από κομβικά σημεία της πόλης του Μπέρμιγχαμ.

Μεταξύ αυτών και το γήπεδο της πόλης κάτι που προκαλεί υποψίες ότι στο σχεδιασμό των τζιχαντιστών ήταν να προχωρήσουν σε επιθέσεις ανάλογα με αυτές του Παρισιού όταν και επιτέθηκαν στο Σταντ ντε Φρανς.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Αμπρινί, είχε ταξιδέψει πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ, οπότε και τράβηξε τις εν λόγω φωτογραφίες.

Επιπλέον, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο άνθρωπος που φέρεται ότι σχεδίασε τις επιθέσεις στο Παρίσι πέρσι τον Νοέμβριο, πιστεύεται ότι είχε επισκεφθεί και αυτός το Μπέρμιγχαμ και είχε φωτογραφίσει διάφορα σημεία της πόλης με το κινητό του τηλέφωνο, όπως μεταδίδει το αθηναικό πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις στο Μπέρμιγχαμ και μία στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, οι οποίες συνδέονταν με τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας του περασμένου μήνα στις Βρυξέλλες, από τις οποίες σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι, αλλά και με τις επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβρη, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Ένας εκ των συλληφθέντων αφέθηκε σήμερα ελεύθερος με εγγύηση, όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές του Γουέστ Μίντλαντς.

Η αστυνομία του Γουέστ Μίντλαντς ανακοίνωσε ότι οι υπόλοιποι τέσσερις, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, παραμένουν υπό κράτηση ενώ ένας 59χρονος αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Επιπλέον, οι βρετανικές αρχές συνέλαβαν χθες στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ έναν 18χρονο από το Μπέρμιγχαμ, ως ύποπτο για αδικήματα τρομοκρατίας που συνδέονται με τον πόλεμο στη Συρία. Σύμφωνα με την αστυνομία, ωστόσο, η σύλληψή του δεν συνδέεται με εκείνες της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη 18χρονος ύποπτος για τρομοκρατία στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ