Ιταλία: Οργή και καταδίκη για παρενόχληση δημοσιογράφου σε απευθείας σύνδεση
Ανανεώθηκε:
Ομόθυμη καταδίκη από τον πολιτικό κόσμο, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην Ιταλία για την σεξουαλική παρενόχληση δημοσιογράφου από φίλαθλο της Φιορεντίνα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.
To περιστατικό έλαβε χώρα μετά την λήξη του αγώνα Έμπολι-Φιορεντίνα το βράδυ του Σαββάτου.
Το θύμα της παρενόχλησης, η δημοσιογράφος Γκρέτα Μπεκάλια, εργάζεται σε τοπική τηλεόραση της Τοσκάνης.
«Δεν μπορείς να κάνεις αυτό» είπε η νεαρή δημοσιογράφος, αλλά ο παρουσιαστής επιχείρησε να υποβαθμίσει το επεισόδιο, λέγοντάς της «μην νευριάζεις».
Χάρη στις κάμερες ασφαλείας, αλλά και στις λήψεις του συγκεκριμένου καναλιού, τις τελευταίες ώρες εξακριβώθηκε η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος είναι ηλικίας 45 ετών, και η δημοσιογράφος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσει μήνυση.
Χιλιάδες χρήστες του Δαδικτύου εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην αθλητική συντάκτρια και καταδίκασαν το απαράδεκτο γεγονός.
Την υποστήριξή τους θέλησαν να κάνουν σαφή, παράλληλα, ο πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Ρομπέρτο Φίκο, και η πρόεδρος της Γερουσίας, Ελιζαμπέτα Καζελάτι.
Οι Ιταλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι είναι απαράδεκτο όλα αυτά να συνεχίζουν να συμβαίνουν και λίγες ημέρες μετά την διεθνή ημέρα αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών. Σαν να υπάρχει, δηλαδή, μια μερίδα της κοινωνίας η οποία είναι εντελώς αδιάφορη σε κάθε μήνυμα ευαισθητοποίησης και προώθησης μιας στοιχειώδους, πολιτισμένης συμπεριφοράς.
SPONSORED
Το βίντεο - αφιέρωμα της Finos Film για τα 25 χρόνια από τον θάνατό του Ντίνου Ηλιόπουλου
15:24
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Η σημασία των αστικών κήπων ως ασπίδα απέναντι στην κλιματική κρίση
15:17
Πολάκης: «Τα ιστορικά κόμματα δεν καταργούνται με ατομικές αποφάσεις»
15:15
Το διπλωματικό «στοίχημα» που δεν βγήκε και γιατί ο Πούτιν εμφανίζεται έτοιμος για συμβιβασμούς
15:07