ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Αποκλείστηκε η έδρα του ΟΗΕ εξαιτίας της παρουσίας ενόπλου

Νέα Υόρκη: Αποκλείστηκε η έδρα του ΟΗΕ εξαιτίας της παρουσίας ενόπλου
Έπειτα από αρκετές ώρες ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, παραδόθηκε στις Αρχές AP Photo/John Minchillo

Ισχυρή αστυνομική δύναμη αναπτύχθηκε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη εξαιτίας της παρουσίας ένοπλου άνδρα που κατά πληροφορίες απειλούσε να αυτοκτονήσει έξω από την κεντρική πύλη των κτηριακών εγκαταστάσεων στο Μανχάταν. Τελικώς, έπειτα από αρκετές ώρες ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, παραδόθηκε στις Αρχές.

«Το άτομο αυτό τελεί τώρα υπό κράτηση και δεν υπάρχει καμία απειλή για το κοινό» ανέφερε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, χωρίς να αναφερθεί στα κίνητρα του άνδρα.

Προτού παραδοθεί, ο άνδρας άρχισε να βηματίζει μπρος-πίσω κοντά στον φράκτη που περιβάλλει το συγκρότημα του ΟΗΕ και άφησε κάποια σημειωματάρια στο πεζοδρόμιο, τα οποία πήραν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

Η έδρα του ΟΗΕ είχε αποκλειστεί νωρίτερα επί ώρες και η λεωφόρος κατά μήκος των κτηριακών εγκαταστάσεων έκλεισε για την κυκλοφορία, ενόσω διαπραγματευτές της αστυνομίας επιχειρούσαν να πείσουν τον άνδρα να παραδοθεί.

Πυροτεχνουργοί είχαν μεταβεί στο σημείο προληπτικά· σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπήρξε κάποια ένδειξη ότι ο ένοπλος μπορεί να φέρει εκρηκτικά, όπως μετέδωσε το δίκτυο CBS.

«Η έδρα του ΟΗΕ είναι κλειστή, υπάρχει αστυνομική δραστηριότητα. Είμαστε κλειδωμένοι μέσα και παραμένουμε σε επαφή με την αστυνομία» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς.

Σύμφωνα με αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ο άνδρας απειλούσε να αυτοκτονήσει μπροστά σε μια από τις εισόδους του κτηρίου.

Σε φωτογραφίες ο άνδρας φάνηκαν να στεκόταν μπροστά στην πύλη με αστυνομικούς να βρίσκονται κοντά και να προστατεύονται από ένα φορτηγό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ