ΚΟΣΜΟΣ

Εκτός CNNi ο Κρις Κουόμο λόγω στήριξης του αδερφού του στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης

Εκτός CNNi ο Κρις Κουόμο λόγω στήριξης του αδερφού του στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης
Ο Κρις Κουόμο ήταν ο παρουσιαστής ειδησεογραφικής εκπομπής του CNNi με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα AP Photo/Kevin Hagen

Το CNNi ανακοίνωσε την απόλυση του παρουσιαστή ειδήσεων Κρις Κουόμο, αφού ήρθαν στο φως «πρόσθετες πληροφορίες» στη διάρκεια έρευνας σχετικά με τις προσπάθειές του να βοηθήσει τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, να απαντήσει σε κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Κουόμο, ο οποίος ήταν ο παρουσιαστής της ειδησεογραφικής εκπομπής του CNNi με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα, είχε τεθεί από την Τρίτη σε αναστολή εργασίας από το τηλεοπτικό δίκτυο. Τον περασμένο Μάιο, είχε παραδεχθεί πως είχε παραβιάσει μερικούς από τους κανόνες του δικτύου, δίνοντας συμβουλές στον αδελφό του για το πώς να χειριστεί τις κατηγορίες από την πλευρά των δημόσιων σχέσεων.

Ο Άντριου Κουόμο υποχρεώθηκε να παραιτηθεί τον Αύγουστο από τη θέση του κυβερνήτη, έπειτα από πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση, τις οποίες ο ίδιος αρνείται.

«Ο Κρις Κουόμο τέθηκε σε αναστολή εργασίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς εκκρεμούσε περαιτέρω αξιολόγηση νέας πληροφορίας που ήρθε στο φως σχετικά με την ανάμιξή του στην υπεράσπιση του αδελφού του», ανέφερε χθες το CNNi σε δήλωση που εξέδωσε, όμως δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το τι ήταν η πληροφορία αυτή.

«Προσλάβαμε μια νομική εταιρεία με κύρος για να διεξαγάγει την επανεξέταση και τον απολύσαμε με άμεση ισχύ», πρόσθεσε.

Ο Κουόμο αρχικά είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας, αφού η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς παρουσίασε μηνύματα κειμένου και άλλα, στα οποία επεδίωξε να χρησιμοποιήσει τις πηγές του στα μέσα ενημέρωσης για να βρει πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση, καθώς και τις γυναίκες που εμπλέκονται σ' αυτή.

Μήνυση σε βάρος του Άντριου Κουόμο με κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κατατέθηκε στις 29 Οκτωβρίου σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ