ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα

Κορωνοϊός - Νέα Υόρκη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα
Κινητή μονάδα εμβολιασμού για τη χορήγηση της αναμνηστικής δόσης κοντά στο Σεντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έναντι του κορωνοϊού όλων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα επιβάλλει αρχής γενομένης από την 27η Δεκεμβρίου ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης προχώρησε πιο «ριζοσπαστικά» συγκριτικά με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς το μέτρο που είχε ανακοινώσει ο Αμερικανός πρόεδρος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό -που επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις 4 Ιανουαρίου, αλλά ανεστάλη επί του παρόντος με δικαστική απόφαση- αφορούσε μόνο τους εργαζόμενους σε εταιρίες που απασχολούν περισσότερους από 100 υπαλλήλους.

«Εδώ στη Νέα Υόρκη, αποφασίσαμε να αρχίσουμε μια προληπτική επίθεση [κατά του κορωνοϊού) για να κάνουμε πράγματι κάτι τολμηρό ώστε να σταματήσει η εξάπλωση της Covid και οι κίνδυνοι που θέτει για όλους μας» δήλωσε ο Ντε Μπλάζιο στο αμερικανικό δίκτυο MSNBC.

Διευκρίνισε ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά όλους τους «εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη Νέα Υόρκη από την 27η Δεκεμβρίου», δηλαδή σχεδόν 184.000 επιχειρήσεις, εταιρίες και εμπορικά καταστήματα.

Επιπλέον, από την ίδια ημερομηνία, «οι Νεοϋορκέζοι ηλικίας 12 ετών και άνω θα πρέπει να δείχνουν το πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει τρεις δόσεις του εμβολίου» σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος θα αποχωρήσει από τα καθήκοντά του στις 31 Δεκεμβρίου για να αντικατασταθεί από τον 'Ερικ 'Ανταμς που εξελέγη στις 2 Δεκεμβρίου.

Η παρουσία της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού έχει επιβεβαιωθεί πλέον σε τουλάχιστον 15 πολιτείες των ΗΠΑ -με μερικά κρούσματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, τη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών που επλήγη ιδιαίτερα από την επιδημία το 2020 με τουλάχιστον 34.000 θανάτους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ