ΚΟΣΜΟΣ

Όσοι χάκερς «σπάσουν» τα συστήματα ασφαλείας του Πενταγώνου θα ανταμειφθούν

Όσοι χάκερς «σπάσουν» τα συστήματα ασφαλείας του Πενταγώνου θα ανταμειφθούν
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Ας Κάρτερ (Ash Carter) και ο πρόεδρος του μικτού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ (Joseph Dunford) μιλούν σε δημοσιογράφους για τις επιχειρήσεις κατά του ISIS, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016. Ο Κάρτερ ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος τη τάξει στο Ισλαμικό Κράτος και άλλοι ηγέτες της οργάνωσης πιθανότατα να έχουν χάσει τη ζωή τους σε ευρείας κλίμακας επίθεση με στόχο οικονομικούς στόχους του χαλιφάτου REUTERS/Department of Defense/Navy Petty Officer 1st Class Tim D. Godbee/Handout via Reuters

Η εισβολή στα συστήματα ασφαλείας του αμερικανικού Πενταγώνου αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία ένα σίγουρο εισιτήριο για τη φυλακή, ωστόσο στη διοίκηση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σκοπεύουν να ανταμείψουν όποιον καταφέρει να «σπάσει» το σύστημά τους.

Ο διαγωνισμός «Χάκαρε το Πεντάγωνο» («Hack the Pentagon») ανακοινώθηκε στις αρχές Μαρτίου και καλεί προγραμματιστές να εισβάλλουν στα καλά φυλαγμένα αρχεία των υπηρεσιών του υπουργείου. Η προσπάθεια για τους διαγωνιζόμενους έχει ξεκινήσει από τις 31 Μαρτίου, ενώ έχει δοθεί προθεσμία μέχρι δυόμισι περίπου μηνών έως τις 12 Μάιου.

Η ομάδα προγραμματιστών, που θα συμμετάσχει σε αυτόν τον πολλά υποσχόμενο άθλο, θα πρέπει να δεχτεί αρχικά ελέγχους από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας, ώστε οι άνθρωποί τους να γνωρίζουν ποιοι είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να προσπαθήσουν να μπουν στα ενδότερα της ασφάλειας των ΗΠΑ.

Όρος, επίσης, για τη συμμετοχή στον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό είναι οι συμμετέχοντες να είναι Αμερικανοί πολίτες, όπως αναφέρει το Reuters στο σχετικό του ρεπορτάζ.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ (Ashton Carter), στην ιστοσελίδα του υπουργείου:

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για να εξακριβώσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον τοίχο προστασίας του Υπουργείου. Ενθαρρύνω όλους τους χάκερς που θέλουν να αναμετρηθούν με τα προγράμματα ασφαλείας μας να λάβουν μέρος και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Ο νικητής θα λάβει έπαθλο ύψους 150.000 δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ