ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Γερμανία: Έκκληση του νέου καγκελάριου - «Εμβολιαστείτε για να κερδίσουμε τη μάχη»

Κορωνοϊός - Γερμανία: Έκκληση του νέου καγκελάριου - «Εμβολιαστείτε για να κερδίσουμε τη μάχη»
Ο Όλαφ Σολτς δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει όλα τα μέσα του κράτους απέναντι σε μια «μειοψηφία ακραίων» αντιεμβολιαστών AP Photo/Thibault Camus

Να κερδίσει τη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού δεσμεύθηκε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, κάνοντας έκκληση στους Γερμανούς στην πρώτη σημαντική του ομιλία στο Κοινοβούλιο να εμβολιαστούν, καθώς είναι ο μοναδικός τρόπος εξόδου από την κρίση.

«Λέω στους πολίτες της χώρας μας, ‘ναι, τα πράγματα θα καλυτερεύσουν, ναι, θα κερδίσουμε τη μάχη κατά αυτής της πανδημίας με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ναι, θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, θα ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε σήμερα ο Σολτς.

Ο ίδιος είπε ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνησή του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, στο οποίο, σύμφωνα με ειδικούς, καθοριστικό ρόλο έχει το σχετικά υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστων πολιτών.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε να κινητοποιήσει όλα τα μέσα του κράτους απέναντι σε μια «μειοψηφία ακραίων» αντιεμβολιαστών, ύστερα από τις απειλές κατά της ζωής εκ μέρους του κινήματος αυτού σε βάρος του πρωθυπουργού της Σαξονίας και μετά από πολλές διαδηλώσεις.

«Αυτό που υπάρχει επίσης σήμερα στη Γερμανία είναι άρνηση της πραγματικότητας, οι παράλογες ιστορίες συνωμοσίας, η σκόπιμη παραπληροφόρηση και ο βίαιος εξτρεμισμός», δήλωσε ενώπιον της Bundestag ο Σολτς, υποσχόμενος μια απάντηση «χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα του δημοκρατικού κράτους δικαίου μας».

Σε συναγερμό η Σαξονία για απειλές κατά του πρωθυπουργού

Επιχείρηση στη Δρέσδη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η αστυνομία της Σαξονίας μετά την ανάρτηση σε σελίδα αντιεμβολιαστών στην εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram απειλών κατά της ζωής του πρωθυπουργού του κρατιδίου, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η επιχείρηση αυτή, που διεξήχθη σε πολλά σημεία στη Δρέσδη, πραγματοποιήθηκε αφού δημοσιογράφοι του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF διείσδυσαν σε ομάδα του Telegram στο οποίο κάποιοι είχαν αναρτήσει απειλές για τη ζωή του Μίχαελ Κρέτσμερ, πρωθυπουργού της Σαξονίας, που τάσσεται υπέρ του εμβολιασμού κατά της covid-19.

«Τα σχόλια κάποιων μελών της ομάδας άφηναν να εννοηθεί ότι ενδέχεται να έχουν στην κατοχή τους πραγματικά όπλα και βαλλίστρες», επεσήμανε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει αν έχουν γίνει συλλήψεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ