ΚΟΣΜΟΣ

Αστυνομικός σκότωσε πλανόδιο πωλητή λόγω διαφωνίας στην τιμή του τσαγιού

Αστυνομικός σκότωσε πλανόδιο πωλητή λόγω διαφωνίας στην τιμή του τσαγιού
Twitter / Stefan Weichert

Με τη ζωή του πλήρωσε ένας Αιγύπτιος πλανόδιος πωλητής τη διαφωνία που είχε με αστυνομικό αναφορικά με την τιμή του τσαγιού που πουλούσε σε δρόμο του Καΐρου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σε μια περίοδο που οι υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορούνται ότι διαπράττουν βιαιότητες και απολαμβάνουν ατιμωρησία.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον πωλητή, ενώ τραυμάτισε δύο ακόμα άτομα, πριν τελικά συλληφθεί από συναδέλφους του.

Δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, σε ένα προάστιο του ανατολικού Καΐρου, φωνάζοντας συνθήματα όπως «οι αστυνομικοί είναι αλήτες», σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αστυνομική βαρβαρότητα ήταν μία από τις αφορμές που πυροδότησαν τη λαϊκή εξέγερση εναντίον του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, τον χειμώνα του 2011.

«Κατά τη διάρκεια μιας αστυνομικής περιπολίας, ξέσπασε μια διαφωνία μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός πωλητή ροφημάτων όταν διαφώνησαν για την τιμή του τσαγιού», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών Ο αστυνομικός «άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον πωλητή και τραυματίζοντας δύο περαστικούς».

Στις αρχές Απριλίου, ένας αστυνομικός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή σκότωσε μετά από καυγά έναν οδηγό που επρόκειτο να του παραδώσει κάποια εμπορεύματα. Πέρσι, πολλοί άλλοι αστυνομικοί συνελήφθησαν για βίαιες ενέργειες ή ακόμη και για δολοφονίες κρατουμένων. Ορισμένοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές κάθειρξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ