ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Με ήπια συμπτώματα ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες - Βρίσκεται σε απομόνωση

Κορωνοϊός: Με ήπια συμπτώματα ο εκπρόσωπος του Γκουτέρες - Βρίσκεται σε απομόνωση
Ο Στεφάν Ντουζαρίκ είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήδη λάβει αναμνηστική δόση AP Photo/Bebeto Matthews, File

Και τον ΟΗΕ χτύπησε ο κορωνοϊός καθώς βρέθηκε θετικός ο Στεφάν Ντουζαρίκ, ο εκπρόσωπος του γγ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι έχει εκδηλώσει συμπτώματα και βρίσκεται σε απομόνωση.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι νωρίτερα σήμερα, στο πλαίσιο των συνηθισμένων εξετάσεων στις οποίες υποβαλλόμαστε για τη δουλειά μας, έλαβα θετικό αποτέλεσμα σε τεστ PCR (σ.σ. αλυσιδωτής αντίδρασης της πολυμεράσης, μοριακή εξέταση)» για τον νέο κορωνοϊό και «θα τεθώ σε απομόνωση όπως προβλέπουν οι ιατρικές οδηγίες», ανέφερε ο κ. Ντουζαρίκ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στους διαπιστευμένους συντάκτες στα Ηνωμένα Έθνη.

Παρ' ότι τόνισε πως είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήδη λάβει αναμνηστική δόση και ότι τα συμπτώματα που βιώνει είναι «πολύ ήπια», σκοπεύει να εργάζεται από το σπίτι ωσότου να έχει αρνητικό τεστ.

«Για προληπτικούς λόγους, το γραφείο του εκπροσώπου θα δουλεύει ψηφιακά ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ντουζαρίκ, σε δεύτερο μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενημέρωσε πως ο Αντόνιο Γκουτέρες θα παραχωρήσει ψηφιακή συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Γκουτέρες, που είχε ανακοινώσει πως τίθεται επίσης σε απομόνωση πριν από μία εβδομάδα, επειδή ενημερώθηκε πως ήρθε σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, «δεν παρουσιάζει κανένα σύμπτωμα και έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα αφού υποβλήθηκε σε τεστ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπός του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ