ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Η Λευκορωσία καταγγέλλει ότι διπλωμάτης της τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση

Λονδίνο: Η Λευκορωσία καταγγέλλει ότι διπλωμάτης της τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής έπειτα από μία καταγγελία για αναταραχή έξω από την πρεσβεία της Λευκορωσίας (φωτ. αρχείου) AP Photo/Frank Augstein

Η Λευκορωσία ανακοίνωσε, τη Δευτέρα, ότι η πρεσβεία της στο Λονδίνο δέχθηκε επίθεση από μία ομάδα που κατέστρεψε την πρόσοψη του κτιρίου και επιτέθηκε σωματικά σε ορισμένους διπλωμάτες της, τραυματίζοντας σοβαρά έναν από αυτούς. Το επεισόδιο έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με την καταγγελία. 

Ένας από τους διπλωμάτες υποβλήθηκε σε θεραπεία για σπασμένη μύτη, ελαφριά διάσειση και σπασμένο δόντι, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, σε ανακοίνωσή του στον ιστότοπό του.

Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά κάποιοι από αυτούς συνελήφθησαν. Σύμφωνα με το Μινσκ ανήκουν σε μια ριζοσπαστική ομάδα μεταναστών που ονομάζεται "Nadzeya". Μια ομάδα στο Facebook με το ίδιο όνομα εμφανίζεται να υποστηρίζει μέλη της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί κλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής έπειτα από μία καταγγελία για αναταραχή έξω από την πρεσβεία, όπου «ένα μέλος του προσωπικού ανέφερε ότι είχε δεχτεί επίθεση και είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας άνδρας συνελήφθη και οι έρευνες συνεχίζονται.

Αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μια μικρή διαδήλωση έξω από την πρεσβεία της Λευκορωσίας την Κυριακή.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας κάλεσε τον Βρετανό επιτετραμμένο στο Μινσκ προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το περιστατικό και να απαιτήσει πλήρη έρευνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ