ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Αργεντινή: Πάνω από 20.000 κρούσματα κατέγραψε η χώρα

Κορωνοϊός- Αργεντινή: Πάνω από 20.000 κρούσματα κατέγραψε η χώρα
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε τις προηγούμενες 24 ώρες 20.263 κρούσματα AP Photo

Αριθμό ρεκόρ κρουσμάτων, για τους τελευταίους πέντε μήνες, κατέγραψε χθες Δευτέρα η  Αργεντινή, καθώς επιβεβαιώθηκαν 20.263 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 31 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού. 

Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων μολύνσεων μέσα σε μια ημέρα τους τελευταίους πέντε μήνες, που πλησίασε το απόλυτο ρεκόρ (21.590) της 6ης Ιουλίου. Πρόκειται επίσης για αριθμό διπλάσιο από την Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκαν 11.181 μολύνσεις.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει τους 117.066 νεκρούς επί συνόλου 5.480.305 μολύνσεων. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι 92.395.

Η κυβέρνηση μοιάζει να προετοιμάζεται για νέο κύμα εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον. Η παραλλαγή αυτή «μεταδίδεται πολύ γρήγορα, ακόμη και σε ανοικτούς χώρους και σε εμβολιασμένους», προειδοποίησε υπουργός Υγείας Κάρλα Βιτσότι, που πάντως σημείωσε πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν έχουν αποτέλεσμα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι ασθενείς έχουν "ήπια" συμπτώματα.

Το 70% του πληθυσμού της Αργεντινής έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, ενώ το τρέχον διάστημα χορηγούνται αναμνηστικές δόσεις στο υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής και στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών. Η Λατινική Αμερική γενικά συγκαταλέγεται στις περιοχές με τα υψηλότερα επίπεδα ανοσοποίησης του πληθυσμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ