ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Κουόμο μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

ΗΠΑ: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Κουόμο μετά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης
Ο Δημοκρατικός Κουόμο παραιτήθηκε τον Αύγουστο από τα καθήκοντά του (AP Photo/Seth Wenig, File)

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του πρώην κυβερνήτη της Νέα Υόρκης Άντριου Κουόμο, σχετικά με καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών στο περιβάλλον του.

Η Γενική Εισαγγελέας της Κομητείας Γουέσττσεστερ, Μίριαμ Ρόκα, ανέφερε χθες σε μία ανακοίνωσή της ότι παρά τις αξιόπιστες αποδείξεις που υποστηρίζουν τις καταγγελίες των γυναικών, αυτές δεν πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις για την απαγγελία κατηγοριών.

Ο Δημοκρατικός Κουόμο παραιτήθηκε τον Αύγουστο μετά τη δημοσίευση των ευρημάτων ανεξάρτητης έρευνας σύμφωνα με την οποία παρενόχλησε σεξουαλικά 11 γυναίκες και την αυξανόμενη πίεση που δεχόταν να αποχωρήσει τόσο από στελέχη του κόμματος, όσο και από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Στις 3 Αυγούστου η γενική εισαγγελέας της πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς, έδωσε στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας που διήρκησε πέντε μήνες και η οποία κατέληξε ότι «ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο παρενόχλησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες και, με αυτές τις πράξεις του, παραβίασε την ομοσπονδιακή νομοθεσία και εκείνη της πολιτείας».

Ο ίδιος, αρνήθηκε ότι άγγιξε ανάρμοστα την οποιονδήποτε και είπε ότι οι προσπάθειές του να είναι ένας φιλικός προϊστάμενος ενδεχομένως να παρερμηνεύτηκαν.

Ο Κουόμο βρίσκεται επίσης, αντιμέτωπος με έρευνες σχετικά με τις προσπάθειες του γραφείου του για την απόκρυψη του πραγματικού αριθμού των θανάτων από την COVID-19 στα γηροκομεία.

Η αντικυβερνήτης Κάθι Χόκολ ανέλαβε τα καθήκοντα του Κουόμο μέχρι το τέλος της θητείας του, τον Δεκέμβριο του 2022, και έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τον θώκο.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε 13 χρόνια που αναγκάζεται να παραιτηθεί κυβερνήτης της Νέας Υόρκης λόγω ενός σκανδάλου, μετά τον Έλιοτ Σπίτζερ ο οποίος αποχώρησε από τη θέση το 2018 εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα κύκλωμα προώθησης ιερόδουλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ