ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Ρεκόρ 42.210 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες

Καναδάς: Ρεκόρ 42.210 κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες
Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει πλέον τους 30.319 νεκρούς

Ο ερχομός της νέας χρονιάς βρίσκει τον Καναδά αντιμέτωπο με τη μεγαλύτερη έξαρση της πανδημίας μέχρι σήμερα καθώς χθες ανακοινώθηκαν 41.210 κρούσματα του SARS-CoV-2, ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο του 2020.

Ο απολογισμός της πανδημίας έχει φθάσει πλέον τους 30.319 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 2.183.527 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CTV.

Η επαρχία Οντάριο, η πολυπληθέστερη της χώρας, κατέγραψε 16.713 κρούσματα, ενώ το Κεμπέκ 16.461. Και στις δύο περιπτώσεις, επρόκειτο για ρεκόρ.

Τα κρούσματα αυξάνονται σε όλο τον Καναδά, καθώς εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Όμικρον. Ειδικοί είχαν προειδοποιήσει πως η ανοδική τάση θα συνεχιστεί, εκφράζοντας ανησυχία για το σύστημα των νοσοκομείων και την πίεση για τους υγειονομικούς που θα έφερνε το επαπειλούμενο νέο κύμα.

Αρκετές επαρχίες αποφάσισαν να αποφάσισαν να καθυστερήσει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τον Ιανουάριο, ώστε να δοθεί χρόνος στους ειδικούς να μελετήσουν την Όμικρον και τον αντίκτυπό της και για να αποφευχθεί η εξάπλωση της από μαθητές.

Το Κεμπέκ επανέφερε χθες σε ισχύ την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, με τους παραβάτες να αντιμετωπίζουν πρόστιμα από 1.000 καναδικά δολάρια (περίπου 697 ευρώ) ως και 6.000 καναδικά δολάρια (4.180 ευρώ).

Οι χώροι λατρείας στην επαρχία έκλεισαν, εξαιρουμένων μόνο περιπτώσεων που τελούνται κηδείες, με τους παρευρισκόμενους να μην επιτρέπεται να ξεπερνούν τους 25. Οι αίθουσες των εστιατορίων επίσης έκλεισαν. Κανένα κατάστημα δεν θα επιτρέπεται να ανοίγει Κυριακή τις επόμενες τρεις εβδομάδες, πλην πρατηρίων καυσίμων και φαρμακείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ