ΚΟΣΜΟΣ

Αυξάνονται τα θύματα της έκρηξης σε εργοστάσιο πετρελαίου στο Μεξικό (pics&vid)

Αυξάνονται τα θύματα της έκρηξης σε εργοστάσιο πετρελαίου στο Μεξικό (pics&vid)
REUTERS/ STRINGER

Τους 13 έφτασαν οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της δημόσιας εταιρείας πετρελαίου, Pemex, στην πολιτεία Βερακρούζ, στο Μεξικό.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο λιμάνι του Κοατσακοάλκος. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για τρεις νεκρούς, ωστόσο ο απολογισμός των θυμάτων σταδιακά αυξήθηκε, την ίδια ώρα που οι Αρχές γνωστοποίησαν ότι από τους 136 τραυματίες, οι 88 εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

pemex

Πηγή: REUTERS

Η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο εκκενώθηκε από τις Αρχές, ενώ έκλεισαν και τα σχολεία. Ο Χαβιέ Ντουάρτε, κυβερνήτης της Βερακρουζ δήλωσε στο συνεργαζόμενο με το CNN μέσο Televisa, ότι η έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι και 10 χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο.

Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε την έκρηξη. Αυτό είναι το τελευταίο από τα πολλά περιστατικά που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια σε εγκαταστάσεις της Pemex. Το 2013 σκοτώθηκαν 37 άτομα σε έκρηξη στα κεντρικά γραφεία στο Μεξικό, ενώ και το 2012 δεκάδες άτομα έχασαν τη ζωή τους σε εγκαταστάσεις της εταιρείας, στην περιοχή Ταμαουλίπας.

pemex2

Πηγή: REUTERS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ