ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Υόρκη: Καθηγήτρια συνελήφθη επειδή εμβολίασε 17χρονο - Σε βίντεο η επικίνδυνη δόση

Νέα Υόρκη: Καθηγήτρια συνελήφθη επειδή εμβολίασε 17χρονο - Σε βίντεο η επικίνδυνη δόση
Άγνωστο προς το παρόν πώς η καθηγήτρια απέκτησε πρόσβαση στο εμβόλιο, αλλά και ποιας μάρκας είναι αυτό Screen Grab/video

Στη σύλληψη μιας καθηγήτριας σε σχολείο της Νέας Υόρκης προχώρησε η αστυνομία της πόλης, όταν διαπιστώθηκε ότι χωρίς να φέρει καμία ιατρική πιστοποίηση χορήγησε το εμβόλιο του κορωνοϊού σε έναν 17χρονο μαθητή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Λάουρα Ρούσο χορήγησε τη δόση στο σπίτι της, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχετική άδεια περί χορήγησης εμβολίων, ούτε όμως και τη συγκατάθεση των γονιών του αγοριού.

Η Ρούσα, 54 ετών, καθηγήτρια βιολογίας και μητέρα η ίδια, συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει μέχρι και τέσσερα χρόνια στη φυλακή.

Σύμφωνα με το BBC, το 17χρονο αγόρι ήταν σύμφωνο να κάνει το εμβόλιο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός μπορεί να είναι επικίνδυνος αν δεν χορηγηθεί σωστά. Γιατροί και εξουσιοδοτημένο ιατρικό προσωπικό πρέπει να βεβαιώσουν ότι ένα εμβόλιο δεν είναι παραποιημένο ή ληγμένο. Οι ασθενείς από την άλλη, πρέπει να δηλώνουν το ιατρικό τους ιστορικό και να ελέγχονται για την αντίδρασή τους μετά την ένεση.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη εξακριβώσει πώς η Ρούσο απέκτησε πρόσβαση στο εμβόλιο του κορωνοϊού, ούτε τι εταιρείας είναι αυτό. Προς το παρόν, οι Αμερικανοί κάτω των 18 ετών επιτρέπεται να λαμβάνουν μόνο δόσεις του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

Ο εμβολιασμός καταγράφηκε μάλιστα και σε βίντεο, που εμφανίζει τη Ρούσο να λέει στον έφηβο: «Θα είσαι μια χαρά, ελπίζω».

«Ορίστε. Εμβόλιο κατ’ οίκον», λέει το αγόρι.

Η δίκη της Ρούσο για παράνομη άσκηση επαγγέλματος έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ