ΚΟΣΜΟΣ

Η ερωμένη του Μπρέιβικ θα μπορεί πλέον να τον επισκέπτεται στη φυλακή

Η ερωμένη του Μπρέιβικ θα μπορεί πλέον να τον επισκέπτεται στη φυλακή
REUTERS/ FABRIZIO BENSCH

Η δικαίωση του Μπρέιβικ από νορβηγικό δικαστήριο, σημαίνει ότι πλέον θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις από την μυστηριώδη κοπέλα, γνωστή μόνο ως Βικτώρια, που δηλώνει ερωτευμένη μαζί του.

Πρόκειται για μία θαυμάστρια του Μπρέιβικ, η οποία αποκαλεί τον εαυτό της κοπέλα του και ισχυρίζεται ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Times, το ζευγάρι έχει ανταλλάξει εκατοντάδες μηνύματα και αυτή πιστεύεται ότι είναι το πρόσωπο με το οποίο μιλά, όταν του επιτρέπεται να τηλεφωνήσει. Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν της είχε επιτραπεί να τον επισκεφτεί στη φυλακή.

Ο Μπρέιβικ, ο οποίος σκότωσε 77 ανθρώπους σε δύο επιθέσεις που πραγματοποίησε το 2011 και οι οποίες ήταν οι χειρότερες πράξεις βίας που έχουν σημειωθεί στη Νορβηγία από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέφυγε τον Μάρτιο στο δικαστήριο εναντίον των νορβηγικών αρχών, κατηγορώντας τις ότι παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επειδή τον κρατούν απομονωμένο από τους άλλους φυλακισμένους.

Νορβηγικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η νορβηγική κυβέρνηση παραβίασε ανθρώπινα δικαιώματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, εκθέτοντάς τον σε απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση ή τιμωρία κατά την έκτιση της ποινής κάθειρξης που του έχει επιβληθεί.

Στην ετυμηγορία του δικαστηρίου αναφέρεται ότι το νορβηγικό κράτος παραβίασε το Άρθρο 3 της σύμβασης περί απαγόρευσης των βασανιστήριων. Πλέον, σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο, ο Μπρέιβικ έχει όσα δικαιώματα απολαμβάνουν και οι υπόλοιποι κρατούμενοι, και ως εκ τούτου, θα μπορεί να τον επισκέπτεται και η Βικτώρια.

Διαβάστε επίσης:

Παραβίαση των δικαιωμάτων του Μπρέιβικ διαπίστωσε νορβηγικό δικαστήριο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ