ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός λέει ότι η χώρα έχει αρκετά εμβόλια και για τέταρτη δόση

Κορωνοϊός- Καναδάς: Ο πρωθυπουργός λέει ότι η χώρα έχει αρκετά εμβόλια και για τέταρτη δόση
Αρκετές δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώστε να λάβουν οι πολίτες και τέταρτη δόση, έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση του Καναδά AP Photo

Αρκετές δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώστε να λάβουν οι πολίτες και τέταρτη δόση, έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση του Καναδά, επιβεβαιώνει ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό. 

Ο Τριντό έκανε την παραπάνω δήλωση σε επικοινωνία που είχε με τους τοπικούς πρωθυπουργούς καθώς η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών εξαιτίας της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο ίδιος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραδώσει 140 εκατομμύρια rapid tests στις επαρχίες και στα εδάφη της χώρας μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Αυτό τον μήνα ο Καναδάς κατέρριψε το ημερήσιο ρεκόρ μεγαλύτερου αριθμού νοσηλευομένων με COVID-19.

Την περασμένη Παρασκευή οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα νέα ημερήσια κρούσματα ήταν κατά 65% περισσότερα σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα απειλώντας το σύστημα υγείας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου το 87,3% των Καναδών ηλικίας άνω των 12 ετών είχε εμβολιαστεί με δύο δόσεις, ενώ το ποσοστό εμβολιασμού για τα παιδιά από 5 ως 12 ετών ήταν μόλις 1,3%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ