ΚΟΣΜΟΣ

Τζόκοβιτς: Εν αναμονή για την απόφαση απέλασής του - Έγινε η κλήρωση για το Australian Open

Τζόκοβιτς: Εν αναμονή για την απόφαση απέλασής του - Έγινε η κλήρωση για το Australian Open
Εάν ακυρωθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς, θα απελαθεί AP Photo/Mark Baker

Εντός της ημέρας αναμένεται η τελική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ για το εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα παραμείνει στη χώρα και θα λάβει μέρος στο Australian Open.

Εν αναμονή της απόφασης, οι διοργανωτές του Open αποφάσισαν να διεξάγουν την κλήρωση για το τουρνουά με μικρή καθυστέρηση, με τον Νο 1 τενίστα να έχει να αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Σέρβο Miomir Kecmanovic.

Εάν ο Χοκ ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Τζόκοβιτς, τότε ο τενίστας θα οδηγηθεί σε απέλαση από τη χώρα και προφανώς δεν θα ογωνιστεί, ωστόσο είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλλει ξανά έφεση.

Το μέλλον του Τζόκοβιτς πάντως στο Αυστραλιανό Open είναι ακόμα μετέωρο μετά και την αποδοχή του πως έσπασε την καραντίνα όντας θετικός στον κορωνοϊό.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο κορυφαίος τενίστας παραδέχθηκε ότι δύο μέρες αφότου είχε διαγνωστεί θετικός, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε συναντήσει έναν δημοσιογράφο για συνέντευξη.

«Δέχομαι ότι θα έπρεπε να το είχα αναβάλει», έγραψε.

Η δραστηριότητά του μετά τη διάγνωσή του έχει γίνει αντικείμενο έρευνας από την αυστραλιανή κυβέρνηση, η οποία ακόμη δεν έχει αποφανθεί οριστικά αν θα του επιτρέψει ή όχι την είσοδο στη χώρα, παρά τη δικαστική του νίκη, τη Δευτέρα.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, επιθυμεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open, που ξεκινάει στις 17 Ιανουαρίου.

«Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω και να κάνω τη συνέντευξη στην L'Equipe καθώς δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο», έγραψε ο Τζόκοβιτς στην ανάρτηση στο Instagram. «[Εξασφάλισα] ότι αποστασιοποιήθηκα κοινωνικά και φορούσα μάσκα εκτός από τις περιπτώσεις που με τραβούσαν φωτογραφία».

Υποστήριξε επίσης ότι άλλες αναφορές για δημόσιες εμφανίσεις του μετά το θετικό του τεστ στις 16 Δεκεμβρίου αποτελούν «παραπληροφόρηση».

«Ζούμε σε στιγμές πρόκλησης σε μια παγκόσμια πανδημία και μερικές φορές αυτά τα λάθη μπορούν να συμβούν», υπογράμμισε προσπαθώντας να αιτιολογήσει την πράξη του.

Ο κορυφαίος τενίστας είπε ότι, παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπτώματα, έκανε ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, πριν κάνει τεστ PCR την ίδια ημέρα.

Πρόσθεσε ότι απένειμε βραβεία σε παιδιά σε μια εκδήλωση την επόμενη μέρα, ενώ ήταν ασυμπτωματικός και «αισθανόταν καλά».

«Δεν είχα λάβει την ειδοποίηση για το θετικό αποτέλεσμα PCR παρά μόνο έπειτα από εκείνο το συμβάν (την εκδήλωση στις 17 Δεκεμβρίου)», επισήμανε στην ανάρτησή του.

Ο Τζόκοβιτς, εν τω μεταξύ, παραδέχτηκε επίσης ότι έκανε ψευδή δήλωση στο ταξιδιωτικό του έντυπο πριν από την είσοδο στην Αυστραλία.

https://www.instagram.com/p/CYnO7cDqbdj

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ