ΣΠΟΡ

Αιχμές Τσιτσιπά κατά Τζόκοβιτς: Δεν παίζει με τους κανόνες, μας κάνει να φαινόμαστε ανόητοι

Αιχμές Τσιτσιπά κατά Τζόκοβιτς: Δεν παίζει με τους κανόνες, μας κάνει να φαινόμαστε ανόητοι
Τσιτσιπάς: Δεν πέρασε από κανέναν στο μυαλό να εμφανιστεί ανεμβολίαστος AP Photo/Steve Christo

Αιχμές κατά του Νόβακ Τζόκοβιτς άφησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος συμμετέχει στο αυστραλιανό Open, μετά τον εμβολιασμό του με J&J.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο αγγλόφωνο wion ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας: «(Ο Τζόκοβιτς) σίγουρα παίζει με τους δικούς του όρους και κάνει κάτι που πολλοί παίκτες δεν θα είχαν τα κότσια να κάνουν ειδικά αφού το ATP ανακοίνωσε συγκεκριμένα κριτήρια ώστε να εισέλθουν στη χώρα οι αθλητές.

Δεν πέρασε από κανέναν στο μυαλό να εμφανιστεί ανεμβολίαστος και χωρίς να ακολουθήσει τα πρωτόκολλα», είπε και συνέχισε λέγοντας:

«Φαίνεται όμως πως δεν παίζουν όλοι με τους κανόνες των κυβερνήσεων. Ένα μικρό ποσοστό φαίνεται επιλέγει το δικό του δρόμο κάνοντας την πλειοψηφία να φαίνεται σαν να είναι ανόητοι ή κάτι τέτοιο».

Σημειώνεται πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει στην πρεμιέρα του Open με τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ (Νο 82 στον κόσμο), τον οποίο είχε αποκλείσει πέρυσι στη φάση των «32» της διοργάνωσης με 3-0 σετ, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθεί με Αλμπέρτ Ράμος Βινιόλας ή Σεμπάστιαν Μπάες.

Ο Έλληνας πρωταθλητής απέφυγε τον Τζόκοβιτς - ο οποίος είναι μετέωρο εάν θα παίξει- μέχρι τον τελικό, αλλά ο Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο πιθανός αντίπαλός του στην τετράδα του τουρνουά της Μελβούρνης, το οποίο ξεκινά στις 17/1.

Στον τρίτο γύρο πιθανός αντίπαλός του είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, ενώ στον τέταρτο ενδέχεται να πέσει πάνω στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ