ΚΟΣΜΟΣ

Νέα στοιχεία για το πώς σκότωσε τη Ρίβα ο Πιστόριους

Νέα στοιχεία για το πώς σκότωσε τη Ρίβα ο Πιστόριους
EPA/KIM LUDBROOK/POOL

Νέες αποκαλύψεις για το πώς ακριβώς σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ ο παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους φέρνει στο φως ένα βιβλίο των ιατροδικαστών Κάλβιν και Τόμας Μόλετ (Calvin and Thomas Mollett).

Σύμφωνα με αυτό, ο Πιστόριους χτύπησε βίαια την Ρίβα με ένα ρόπαλο του κρίκετ, προτού την πυροβολήσει. Όπως περιγράφεται στο βιβλίο με τον τίτλο “Όσκαρ εναντίον της Αλήθειας” (Oscar vs The Truth) που συνέγραψαν οι δύο ερευνητές, το ζευγάρι είχε μια βίαιη διαμάχη, και στη συνέχεια εκείνος την ακολουθήσε στην τουαλέτα κρατώντας το ρόπαλο.

Όπως ισχυρίζονται οι δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέτασαν τα αποδεικτικά στοιχεία και όλες τις πτυχές της υπόθεσης, έχουν αγνοηθεί στοιχεία από τη λεπτομερή ανάλυση των αποδείξεων των εμπειρογνωμόνων.

Αυτά δείχνουν πως δύο τραύματα στην πλάτη της Ρίβα ταιριάζουν με την άκρη του εν λόγω ροπάλου. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος είχε πρόθεση.

Ισχυρίζονται ακόμα ότι τα σημάδια στη λαβή του ροπάλου μαρτυρούν ότι υπήρξε μία μορφή πάλης ανάμεσα τους, αφού το θύμα επιχείρησε να αρπάξει το ρόπαλο από το χέρι του δράστη.

Σε μια νέα ακόμα αποκάλυψη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, τα δύο αδέρφια ισχυρίζονται ότι ο Πιστόριους, αφού σκότωσε τη Ρίβα, στη συνέχεια έντυσε το άψυχο σώμα της. “Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι στην μπλούζα της Ρίβα, που να συνδέεται με τα τραύματά της. Ούτε από τη σφαίρα που τη βρήκε στο στήθος. Η μπλούζα επίσης θα ήταν γεμάτη αίμα, αν τη φορούσε, τη στιγμή των πυροβολισμών”, αναφέρεται στο βιβλίο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ και βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Η διαδικασία προσδιορισμού της ποινής που θα του επιβληθεί μετατέθηκε για τις 13-17 Ιουνίου, όπως αποφάσισε η νοτιοαφρικανική δικαιοσύνη.

Διαβάστε επίσης:

Τον Ιούνιο η απόφαση για την ποινή του Πιστόριους

Νότια Αφρική: Απερρίφθη η προσφυγή του Όσκαρ Πιστόριους

ΔΗΜΟΦΙΛΗ