ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπόλντουιν: Παρέδωσε τελικά το κινητό του στις Αρχές - Συνεχίζεται η έρευνα για το δυστύχημα

Άλεκ Μπόλντουιν: Παρέδωσε τελικά το κινητό του στις Αρχές - Συνεχίζεται η έρευνα για το δυστύχημα
Συνεργάστηκε με τις Αρχές ο ηθοποιός της ταινίας Rust όπου έγινε το δυστύχημα AP Photo/Julie Jacobson

Ο ηθοποιός Άλεκ Μπόλντουιν έδωσε τελικά το κινητό του τηλέφωνο στους ερευνητές οι οποίοι έχουν αναλάβει την υπόθεση του θανατηφόρου πυροβολισμού κατά της Χαλίνα Χάτσιτς στα γυρίσματα της ταινίας Rust.

Από τον Δεκέμβριο είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας για το iPhone του Μπόλντουιν και το γραφείο του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε είχε αναφέρει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι εξακολουθούσε να προσπαθεί να πάρει τη συσκευή του ηθοποιού.

Την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του σερίφη, Χουάν Ρίος, γνωστοποίησε ότι το τηλέφωνο του Μπόλντουιν παραδόθηκε στις αρχές της κομητείας Σάφολκ της Νέας Υόρκης, οι οποίες ήταν στη διαδικασία λήψης σχετικών δεδομένων προκειμένου να τα αποστείλουν στη Σάντα Φε.

Ο Μπόλντουιν έκανε πρόβα μίας σκηνής στα γυρίσματα του γουέστερν Rust όταν το όπλο που κρατούσε εκπυρσοκρότησε και μία σφαίρα σκότωσε την κινηματογραφίστρια Χαλίνα Χάτσινς. Ο ηθοποιός έχει δηλώσει πως δεν τράβηξε τη σκανδάλη και ότι είναι συντετριμμένος εξαιτίας του περιστατικού.

Το ένταλμα έρευνας έδωσε το δικαίωμα στους ερευνητές να κατασχέσουν το τηλέφωνο του Μπόλντουιν προκειμένου να εξετάσουν τα μηνύματα και άλλες αποθηκευμένες πληροφορίες στη συσκευή, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Ο Άαρον Ντάιερ, δικηγόρος του Μπόλντουιν, επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός είχε παραδώσει το τηλέφωνο στις αρχές την Παρασκευή.

«Όμως, το ζήτημα δεν αφορά το τηλέφωνό του και δεν υπάρχουν απαντήσεις στη συσκευή. Ο Άλεκ δεν έκανε τίποτα κακό», δήλωσε ο Ντάιερ. «Το πραγματικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πώς βρέθηκαν αρχικά οι αληθινές σφαίρες στον χώρο των γυρισμάτων», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο Μπόλντουιν ανέβασε ένα βίντεο στο Instagram, στο οποίο αρνείται τις κατηγορίες ότι δεν συμμορφώνεται με το ένταλμα. «Είναι όλα ψέμματα», φαίνεται να λέει. Και συμπληρώνει ότι ο ίδιος και ο δικηγόρος του ακολουθούν πιστά τη διαδικασία η οποία αφορά την παράδοση στοιχείων στις αρχές άλλης πολιτείας από εκείνη στην οποία βρίσκεται.

«Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Πρέπει να μας πουν ακριβώς τι θέλουν. Δεν μπορούν απλώς να πάρουν το τηλέφωνο και να δουν, ξέρετε, ότι έχει μέσα, τις φωτογραφίες σου και τα ερωτικά μηνύματα από τη γυναίκα σου. Όμως, φυσικά θα συνεργαστούμε 1.000%».

Η αγωγή της οπλουργού

Η υπόθεση του κινητού ενσκύπτει λίγο μετά την απρόσμενη τροπή που πήραν τα πράγματα μετά την αγωγή που κατέθεσε η οπλουργός της ταινίας και η οποία «καρφώνει» τον Μπόλντουιν.

Όπως υποστηρίζει η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, σε αγωγή που κατέθεσε σε δικαστήριο του Νέου Μεξικό, ο Άλεκ Μπόλντουιν αγνόησε την παράκλησή της να παραστεί σε ένα μάθημα σκοποβολής μία εβδομάδα πριν από την τραγωδία κατά την οποία η Χαλίνα Χάτσινς έχασε τη ζωή της από αληθινά πυρά.

Η οπλουργός επιρρίπτει ευθύνη και στο βοηθό σκηνοθέτη, Ντέιβιντ Χολς, επειδή δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο όταν, όπως ισχυρίζεται στην αγωγή της, παρέδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν χωρίς να την καλέσει να το ελέγξει.

Η Γκουτιέρες Ριντ μηνύει επίσης τον Σεθ Κίνεϊ και την εταιρεία του, PDQ Arm and Prop LLC, επειδή προμήθευσε τη φονική σφαίρα. Ο Μπάλντουιν δεν κατονομάζεται ως κατηγορούμενος στην αγωγή.

Η οπλουργός έδωσε στη δημοσιότητα μηνύματα που αντάλλαξε με τον προμηθευτή των σφαιρών στα οποία αποκαλύπτεται η αντίδρασή του στην πρόθεσή της να μιλήσει στους παραγωγούς για τα ατυχήματα που συνέβαιναν στα γυρίσματα της ταινίας.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο Κίνεϊ έστειλε μηνύματα στην Γκουτιέρες Ριντ μετά την τραγωδία σε μια προσπάθεια να την πείσει να αποσύρει τους ισχυρισμούς της ότι το περιστατικό ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ