ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρλά στη Le Figaro: «Έως την άνοιξη θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω»

Μπουρλά στη Le Figaro: «Έως την άνοιξη θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω»
Ο CEO της Pfizer ανέφερε πως η εταιρεία του θα συνεργαστεί με τη γαλλική Novasep για την ανάπτυξη φαρμάκου κατά της Covid-19 EPA / GIAN EHRENZELLER

Τη βεβαιότητά του ότι ο κορωνοϊός θα... ζει ανάμεσά μας για πολλά ακόμη χρονιά εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σπεύδοντας πάντως να εκφράσει την αισιοδοξία του ότι είμαστε πιο κοντά στο τέλος της πανδημίας

Ωστόσο, ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό BFM τόνισε ότι το σημερινό πανδημικό κύμα θα πρέπει να είναι το τελευταίο που θα οδηγήσει σε περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα της Pfizer, «το εμβόλιό μας ασφαλές και αποτελεσματικό για τα παιδιά».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Μπουρλά σημείωσε ακόμη ότι η Pfizer θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός επενδυτικού σχεδίου ύψους 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία μέσα στην επόμενη πενταετία προκειμένουν να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο CEO της Pfizer ανέφερε ακόμη πως η εταιρεία του θα συνεργαστεί με τη γαλλική Novasep για την ανάπτυξη φαρμάκου κατά της Covid-19.

Μπουρλά: Κανονική ζωή χάρη στα εμβόλια

Σε ερώτηση της Le Figaro ως προς το πότε θα επιστρέψει η ζωή μας στους κανονικούς της ρυθμούς η απάντηση που έδωσε ο κ. Μπουρλά έδωσε αισιόδοξη απάντηση. Στη συνέντευξή του απάντησε ότι όλοι θα μπορέσουν σύντομα να ξαναρχίσουν μια κανονική ζωή χάρις στα εμβόλια αλλά και τα χάπια κατά της Covid-19.

«Είμαστε σε καλή θέση για να το πετύχουμε αυτό την άνοιξη, χάρη σε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», διαβεβαίωσε το αφεντικό της αμερικανικής εταιρείας.

Ο επικεφαλής του μεγάλου ομίλου μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα ανακοίνωσε επένδυση 520 εκατ. ευρώ στη Γαλλία.

Προ ημερών ο ίδιος είχε σημειώσει ότι «ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει ίσως για μια δεκαετία. Είναι ενδημικός, έχει την ικανότητα να δημιουργεί παραλλαγές για τις οποίες, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα συνεχίσει να συνυπάρχει με την ανθρωπότητα για τα επόμενα χρόνια».

«Τα εμβόλια και η φυσική ανοσία δεν διαρκούν πολύ. Το γνωρίζουμε αυτό με όλες τις παραλλαγές μέχρι στιγμής και πρόκειται να το μάθουμε και με την Όμικρον: η ανοσολογική απόκριση διαρκεί μερικούς μήνες. Για αυτό έχω κάνει την πρόβλεψη ότι θα χρειαστούμε μια σειρά από τρεις δόσεις και στη συνέχεια έναν ετήσιο επανεμβολιασμό, για να διατηρήσουμε ένα καλό επίπεδο ανοσίας. Φαίνεται όμως ότι είναι μια πρόκληση, γιατί η νέα παραλλαγή εισάγει την έννοια της τέταρτης δόσης, πριν από τον ετήσιο εμβολιασμό», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ