ΚΟΣΜΟΣ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια Τραμπ για κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιεί το όνομά της

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η οικογένεια Τραμπ για κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιεί το όνομά της
Η οικογένεια Τραμπ απορρίπτει οποιαδήποτε σχέση με εταιρεία κρυπτονομίσματος AP Photo/David J. Phillip. File

Νομικά προτίθεται να κινηθεί η οικογένεια του Ντόναλντ Τραμπ ενάντια σε μια εταιρεία κρυπτονομισμάτων που χρησιμοποιεί το όνομα του πρώην Αμερικανού προέδρου.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Έρικ Τραμπ, ένας από τους γιους του επιχειρηματία, μέσω Twitter: «Ειδοποίηση απάτης: Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι κάποιος προωθεί ένα κρυπτονόμισμα με την ονομασία «TrumpCoin». Αυτό δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ να κάνει με την οικογένειά μας, δεν εξουσιοδοτούμε τη χρήση του και σε καμία περίπτωση δεν σχετιζόμαστε με αυτήν την ομάδα. Θα ληφθούν τα νόμιμα μέτρα».

Ένας λογαριασμός Twitter που φαίνεται να λειτουργεί από τους υπεύθυνους του κρυπτονομίσματος απάντησε στον κ. Τραμπ με ένα screenshot από τον ιστότοπο TrumpCoin δηλώνοντας ότι «δεν ανήκει, δεν λειτουργεί, δεν υποστηρίζεται από, ή δεν συνδέεται με άλλον τρόπο με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Οργανισμό Τραμπ... ή οποιαδήποτε από τις θυγατρικές του».

«Η χρήση του ονόματος και της ομοιότητας οποιουδήποτε υποψηφίου ή κατόχου αξιώματος δεν αποτελεί έγκριση και ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ δεν υποδηλώνει οποιαδήποτε εξουσιοδότηση, σχέση με, την κατεύθυνση ή την έγκριση από αυτό το άτομο οποιουδήποτε είδους», προσθέτει ο ιστότοπος.

Την Τρίτη, το TrumpCoin έγραψε στο Twitter ότι «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με» τον Έρικ Τραμπ, προσθέτοντας ότι «χρησιμοποιούμε αυτήν την ευκαιρία για να φέρουν σαφήνεια στον σκοπό μας ως κρυπτονομίσματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ