ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πώς έσωσε τη ζωή ηλικιωμένης μία υπάλληλος ταχυδρομείου στο Νιου Χάμσαϊρ

ΗΠΑ: Πώς έσωσε τη ζωή ηλικιωμένης μία υπάλληλος ταχυδρομείου στο Νιου Χάμσαϊρ
Η Κέιλα Μπέριτζ που έσωσε τη ζωή της ηλικιωμένης CNN

Μια ταχυδρομική υπάλληλος στο Νιου Χάμσαϊρ είναι πλέον τοπικός ήρωας αφού βοήθησε να σωθεί η ζωή μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Η ταχυδρόμος του Newmarket, Κέιλα Μπέριτζ, συνειδητοποίησε κατά τη διάρκεια της βάρδιάς της στις 27 Ιανουαρίου ασυνήθιστα συσσωρευμένη αλληλογραφία τεσσάρων ημερών στο σπίτι ενός κατοίκου.

«Δεν την είχα δει εδώ και καιρό και παρατήρησα ότι η αλληλογραφία της δεν παραλαμβάνονταν, οπότε ανησύχησα λίγο», είπε η Μπέριτζ στο CNNi την Παρασκευή. Η γυναίκα, που είναι 80 ετών, μερικές φορές κουβέντιαζε μαζί της, είπε η ταχυδρόμος.

Η Μπέριτζ είχε ένα κακό προαίσθημα το οποίο την οδήγησε να καλέσει τις αρχές προκειμένου να ελέγξουν το σπίτι.

Όπως αποδείχθηκε, πήρε τη σωστή απόφαση. Στο εσωτερικό του σπιτιού, η γυναίκα ήταν εγκλωβισμένη στο δωμάτιό της για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ανέφερε αργότερα το αστυνομικό τμήμα του Newmarket.

Ο υπαστυνόμος, Γουέιν Στίβενς, είπε στο CNNi ότι ο πρώτος ντετέκτιβ που έφτασε στο σημείο, άκουγε αμυδρά τη γυναίκα να καλεί σε βοήθεια καθώς χτύπησε την πόρτα.

Ο Στίβενς έφτασε στο σπίτι μαζί με έναν άλλο αξιωματικό που είχε επισκεφτεί τη γυναίκα στο παρελθόν και κατάφερε να εισέλθει.

Μόλις μπήκαν μέσα, οι αστυνομικοί βρήκαν τη γυναίκα στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς της, κάτω από αντικείμενα όπως έργα τέχνης και κορνίζες. Η αστυνομία πιστεύει ότι προσπάθησε να πιαστεί από το κρεβάτι της για υποστήριξη, αλλά τα αντικείμενα στο κρεβάτι κατέληξαν να πέσουν πάνω της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και διαγνώστηκε με υποθερμία και αφυδάτωση. Από την Παρασκευή, 28/1 παραμένει στο νοσοκομείο, αλλά η οικογένειά της είπε στον Στίβενς ότι είναι σταθερή και αναρρώνει καλά.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της ως μεταφορέας αλληλογραφίας, η Μπέριτζ είπε ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να καλέσει τις αρχές, αλλά υπήρξαν πολλά σημάδια που έδειχναν πως αυτό έπρεπε να κάνει. Η συσσώρευση αλληλογραφία, η απουσία εξερχόμενης αλληλογραφίας ή ένα αυτοκίνητο σταθμευμένο συνεχώς στην ίδια θέση είναι μερικά από αυτά.

«Το Newmarket είναι μια υπέροχη μικρή πόλη», πρόσθεσε ο Μπέριτζ. «Όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους».

Από την πλευρά του, ο Στίβενς είπε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το τμήμα διενεργεί έλεγχο που καλείται από ταχυδρομικό φορέα - αλλά είναι μια σπάνια περίπτωση που βρήκαν κάποιον που χρειάζεται βοήθεια.

«Χωρίς αμφιβολία, έσωσε τη ζωή αυτής της κυρίας», είπε ο Στίβενς. «Αυτό είναι μέρος του να είσαι ταχυδρόμος σε μια μικρή πόλη και να πας τη δουλειά σου στο επόμενο επίπεδο. Έκανε εξαιρετική δουλειά».

By Sara Smart, CNN.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ