ΚΟΣΜΟΣ

«Οκτώ Σύροι πρόσφυγες νεκροί από πυροβολισμούς στα σύνορα με την Τουρκία»

«Οκτώ Σύροι πρόσφυγες νεκροί από πυροβολισμούς στα σύνορα με την Τουρκία»
Reuters

Οκτώ Σύρους πρόσφυγες ανάμεσα στους οποίους γυναίκες και μικρά παιδιά έχασαν τη ζωή τους στα σύνορα με την Τουρκία από πυρά, όπως υποστηρίζουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Sunday Times.

Σύμφωνα με την έγκυρη βρετανική εφημερίδα, Τούρκοι συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ κατά των προσφύγων όταν αντιλήφθηκαν ότι οι τελευταίοι επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα. Μάλιστα, σε βίντεο που διαθέτουν οι Times απεικονίζεται ένας πατέρας ο οποίος κρατά στην αγκαλιά του το αιμόφυρτο παιδί του. Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το μικρό σε ηλικία αγοράκι έχει τραυματιστεί από πυρά και στα δύο πόδια.

Οπως αναφέρουν οι Times, ο Αμπντμουνεμ Κασκάς, δικηγόρος από το Χαλέπι, ο οποίος βρισκόταν μαζί με την ομάδα των Σύρων προσφύγων δήλωσε: «Ένα κοριτσάκι πυροβολήθηκε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά για τουλάχιστον τέσσερις ώρες, μέχρι να πέσει η νύχτα. Ένας ηλικιωμένος άνδρας και μια γυναίκα αγνοούνται. Το πιθανότερο είναι ότι και αυτοί σκοτώθηκαν».

Σύμφωνα πάντα με τους Times, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, αποκάλυψε ότι έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τις καταγγελίες της Κυριακής.

«Η Ύπατη Αρμοστεία ανησυχεί για αυτές τις καταγγελίες, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά τους. Αναζητούμε περαιτέρω πληροφορίες για το περιστατικό που έχει καταγγελθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Independent.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ