Λεφτά στο κόμμα της χρωστά η Μέρκελ
Το ποσό των 9.500 ευρώ στο ίδιο της το κόμμα οφείλει η Άνγκελα Μέρκελ, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της Bild am Sonntag.
Σύμφωνα, βέβαια, με την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild, η γερμανίδα καγκελάριος δεν φέρει ευθύνη για την οφειλή της που αφορά τη συνδρομή της ως μέλος του κόμματος.
Μέχρι το 2013, τα μέλη του CDU συνεισέφεραν στο κόμμα ένα συγκεκριμένο ποσό που ήταν προκαθορισμένο. Έπειτα από μια τροπολογία, όμως, που ψηφίστηκε και τέθηκε σε εφαρμογή το 2013, τα μέλη θα έπρεπε να καταβάλουν μηνιαίως το 6% από τις βουλευτικές αποζημιώσεις και τους μισθούς τους.
Όπως γράφει η Bild am Sonntag, η Μέρκελ δεν ενημερώθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη τροπολογία και την αλλαγή και έτσι προέκυψε και η προαναφερόμενη οφειλή, την οποία η καγκελάριος δεσμεύτηκε να τακτοποιήσει στο εγγύς μέλλον.
Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι υπόσχεται να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του ως νέος δήμαρχος
10:50
Τέλος εποχής για τα κανάλια MTV - Έκλεισαν με το «Video Killed the Radio Star», όπως είχαν ξεκινήσει
10:39
Τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Σουνίου: Νεκρός ο 23χρονος οδηγός
10:38
Τα... μεθεόρτια: Έξι επιστημονικές αλήθειες για το αλκοόλ και το hangover
10:30