ΚΟΣΜΟΣ

«Εκτός» Μάντσεστερ ο Μέισον Γκρίνγουντ λόγω υπόθεσης κακοποίησης της συντρόφου του

«Εκτός» Μάντσεστερ ο Μέισον Γκρίνγουντ λόγω υπόθεσης κακοποίησης της συντρόφου του
Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι «ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών συνελήφθη ως ύποπτος βιασμού και ξυλοδαρμού» AP Photo/Rui Vieira (Φωτογραφία αρχείου)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε την Κυριακή ότι ο επιθετικός της, Μέισον Γκρίνγουντ, «δεν θα επιστρέψει στις προπονήσεις ούτε θα παίξει σε αγώνες μέχρι νεoτέρας», μετά τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία εναντίον του 20χρονου Άγγλου ποδοσφαιριστή.

Ένας εκπρόσωπος της ομάδας δήλωσε νωρίτερα στο CNNi ότι ο σύλλογος γνώριζε «για τις εικόνες και τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν στα social media» σχετικά με τον Γκρίνγουντ, προσθέτοντας ότι «δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω σχόλιο μέχρι να διαπιστωθούν τα γεγονότα».

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν συγχωρεί τη βία κανενός είδους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ ανακοίνωσε ότι «ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών συνελήφθη ως ύποπτος βιασμού και ξυλοδαρμού» την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος παρέμεινε υπό κράτηση για ανάκριση και ότι «οι έρευνες συνεχίζονται».

Μια δήλωση που εστάλη στο CNNi η αστυνομία διευκρίνισε ότι «οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν οι πλήρεις συνθήκες» και πως «δεν θα επιβεβαιώσει ονόματα θυμάτων ή πιθανών δραστών».

Η σύντροφος του Γκρίνγουντ, Χάριετ Ρόμπσον, δημοσίευσε στα social media μια σειρά φωτογραφιών και ηχογραφήσεων, όπου φαίνεται να αιμορραγεί από τα χείλη και με μώλωπες. Η Ρόμπσον κατηγορεί τον Γκρίνγουντ για ενδοοικογενειακή βία, ενώ αφαίρεσε από τα προφίλ της τις αναρτήσεις της σήμερα Κυριακή.

Το CNNi δεν έχει διασταυρώσει την αυθεντικότητα των εικόνων ή των ηχογραφήσεων, ενώ ο Μέισον Γκρίνγουντ δεν έχει απαντήσει ακόμη στους ισχυρισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ