ΚΟΣΜΟΣ

Τζάστιν Τριντό: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Καναδά

Τζάστιν Τριντό: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Καναδά
Η ανακοίνωση περί νόσησης του Τριντό ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο μαζικών διαδηλώσεων στην Οτάβα ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία AP Photo/Peter Dejong (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, γνωστοποίησε σήμερα, Δευτέρα, ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, αλλά «αισθάνεται καλά» και θα συνεχίσει να εργάζεται εξ αποστάσεως αυτή την εβδομάδα ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, o πρωθυπουργός του Καναδά προτρέπει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού και να προχωρήσουν και στην τρίτη, αναμνηστική δόση.

Ο Τζάστιν Τριντό είχε δηλώσει την περασμένη Πέμπτη ότι τίθεται για πέντε ημέρες σε απομόνωση αφότου ενημερώθηκε ότι το προηγούμενο βράδυ είχε έλθει σε επαφή με νοσούντα. Ακολούθως την Παρασκευή αποσαφήνισε, μιλώντας στον καναδικό Τύπο, ότι πρόκειται για ένα από τα τρία παιδιά του.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είχε 'μπει' σε καραντίνα και τους πρώτους μήνες της πανδημίας αφότου η σύζυγός του διαγνώστηκε θετική.

Ο Καναδάς έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση περί νόσησης του Τριντό ακολουθεί ένα Σαββατοκύριακο μαζικών διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα του Καναδά, Οτάβα, ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία.

Διαβάστε επίσης

Καναδάς: Προελαύνει το «κονβόι της ελευθερίας» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ