ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέα δίκη για τον αντιπολιτευόμενο Ναβάλνι - Συνεχίζονται οι συλλήψεις συνεργατών του

Ρωσία: Νέα δίκη για τον αντιπολιτευόμενο Ναβάλνι - Συνεχίζονται οι συλλήψεις συνεργατών του
Ο Ναβάλνι εμφανίσθηκε σε μια αίθουσα ακροάσεων της φυλακής φορώντας τη στολή του κατάδικου (AP Photo/Mstyslav Chernov, File)

Μία νέα υπόθεση εξετάζει ρωσικό δικαστήριο εναντίον του πιο σημαντικού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν και παγκοσμίως γνωστού πλέον μετά την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του, Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο ίδιος είναι φυλακισμένος εδώ και ενάμιση χρόνο, κατηγορούμενος για απάτη, ενώ σύμφωνα με τη νέα δίκη αναμένεται να αυξηθεί η ποινή του κατά δέκα έτη.

Ο Ναβάλνι εμφανίσθηκε σε μια αίθουσα ακροάσεων της φυλακής του, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τη Μόσχα, φορώντας τη στολή του καταδίκου και με ξυρισμένα τα μαλλιά, δίπλα στους δικηγόρους του και περιτριγυρισμένος από φρουρούς, όπως διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι ρωσικές αρχές «κυνηγούν» τους οπαδούς του ενώ τους τελευταίους μήνες κατέστειλαν οργανώσεις που συνδέονται με τον 45χρονο Ναβάλνι. Τον περασμένο Ιούνιο, ρωσικό δικαστήριο αποφάσισε πως το ίδρυμα κατά της διαφθοράς του Ναβάλνι είναι «εξτρεμιστικό».

Την ίδια ώρα, συλλήψεις κατά των συνεργατών του Ναβάλνι εξακολουθούν να πραγματοποιούνται, με την πιο πρόσφατη τον Δεκέμβριο του 2021 όταν οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη δύο ατόμων τους οποίους κατηγόρησαν για εξτρεμισμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ