ΚΟΣΜΟΣ

Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax

Η Μόσχα αποσύρει στρατεύματα από την Κριμαία σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax
Την πληροφορία για την απόσυρση μέρους των στρατευμάτων από την Κριμαία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

Στη βάση τους στην Τσετσενία επέστρεψαν ορισμένα από τα ρωσικά στρατεύματα που συμμετείχαν σε ασκήσεις στην Κριμαία, τη χερσόνησο που η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ρωσία δήλωσε προ ημερών ότι κάποιοι στρατιώτες της επέστρεφαν στις βάσεις τους αφότου ολοκλήρωσαν ασκήσεις σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ υποστήριξαν ότι η Μόσχα είχε στείλει νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως υπάρχει πλέον κάθε ένδειξη ότι η Ρωσία σχεδίαζε να εισβάλει στην Ουκρανία.

«Ο Μπάιντεν υποδαυλίζει την ένταση»

Στο μεταξύ το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ότι με τις δηλώσεις του περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία, υποδαυλίζει την ένταση.

Οι δηλώσεις που γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να "επιτεθεί" στην Ουκρανία, κλιμακώνουν την κατάσταση, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Δυστυχώς συνεχίζεται να υποδαυλίζεται η ένταση με παρόμοιες δηλώσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι μια εισβολή είναι πιθανή «μέσα στις επόμενες ημέρες».

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Δύσης που τροφοδοτούν την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ