ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό πλοίο γεμάτο πολυτελή αυτοκίνητα φλέγεται στη μέση του Ατλαντικού

Φορτηγό πλοίο γεμάτο πολυτελή αυτοκίνητα φλέγεται στη μέση του Ατλαντικού
Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς ανάγκασε και τα 22 μέλη του πληρώματος να το εγκαταλείψουν CNNi

Εγκαταλελειμμένο στη μέση του Ατλαντικού βρίσκεται πλοίο φορτωμένο με αυτοκίνητα, όταν φωτιά που εκδηλώθηκε αστραπιαία ανάγκασε το πλήρωμα να το εγκαταλείψει.

Το φορτηγό πλοίο Felicity Ace έπιασε φωτιά την Τετάρτη στον Βόρειο Ατλαντικό, ενώ έπλεε φορτωμένο, μεταξύ άλλων, με Porsche και Volkswagen, από το Έντεμ της Γερμανίας μέχρι το Νάσβιλ, στο Ρόουντ Άιλαντ.

Την ώρα που έπιασε φωτιά, το πλοίο βρισκόταν 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά στις πορτογαλικές Αζόρες, σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού της Πορτογαλίας.

Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς ανάγκασε και τα 22 μέλη του πληρώματος να το εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πλήρωμα απομακρύνθηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε σε τοπικό ξενοδοχείο.

Προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί πηγή μόλυνσης του ωκεανού από το πλοίο σημαίας Παναμά.

Το Felicity Ace μπορεί να μεταφέρει πάνω από 17.000 μετρικούς τόνους φορτίου, σύμφωνα με το Associated Press, με πιθανώς χιλιάδες αυτοκίνητα επί του σκάφους.

Το πορτογαλικό ναυτικό είπε ότι από την Πέμπτη, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και ένα περιπολικό ωκεανό παραμένει στο σημείο για να παρακολουθεί το εγκαταλελειμμένο πλοίο.

Η Porsche επιβεβαίωσε στο CNN Business ότι ορισμένα από τα αυτοκίνητά της βρίσκονταν μεταξύ του φορτίου και ότι οι πελάτες με αυτοκίνητα στο φλεγόμενο πλοίο επικοινωνούν με τους αντιπροσώπους τους.

«Ενώ παραμένει πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουμε τι συνέβη και τα επόμενα βήματα, εμείς - μαζί με τους συναδέλφους μας στην Porsche AG - υποστηρίζουμε τους πελάτες μας και τους αντιπροσώπους μας όσο καλύτερα μπορούμε για να βρούμε λύσεις», δήλωσε ο Angus Fitton, αντιπρόεδρος δημοσίων σχέσεων της Porsche Cars North America. «Βρισκόμαστε σε επαφή με τη ναυτιλιακή εταιρεία και τα στοιχεία των αυτοκινήτων που επέβαιναν στο πλοίο είναι πλέον γνωστά».

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που βρίσκονταν στο πλοίο, όπως ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής Matt Farah, ο οποίος δήλωσε ότι έχει μια Porsche Boxster Spyder του 2022 που περιμένει την παράδοση, έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν νέα από τους αντιπροσώπους σχετικά με την κατάσταση των οχημάτων τους.

«Ο αντιπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητό μου, μαζί με τουλάχιστον δώδεκα άλλα οχήματα που περίμεναν, βρίσκεται σε αυτό το πλοίο», δήλωσε ο Farah. «Δεν είχαν καμία περαιτέρω πληροφορία για μένα πέρα από την επιβεβαίωση ότι το αυτοκίνητό μου ήταν στο πλοίο και είπαν ότι μόλις η Porsche Cars North America έχει κάποιο σχέδιο για το πώς θα προχωρήσει, θα το μοιραστούν μαζί μου».

Η Volkswagen έχει επίσης πελάτες που περιμένουν οχήματα στο φλεγόμενο φορτηγό πλοίο. «Είμαστε ενήμεροι για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα φορτηγό πλοίο τρίτου μέρους που μεταφέρει οχήματα του Ομίλου Volkswagen στον Ατλαντικό. Το πλοίο κατευθυνόταν προς τη Βόρεια Αμερική», δήλωσε ο Dirk Ameer, εκπρόσωπος της Volkswagen. «Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε για τραυματισμούς. Βρισκόμαστε σε επαφή με τη ναυτιλιακή εταιρεία για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό».

Το Felicity Ace μπορεί να μεταφέρει πάνω από 17.000 μετρικούς τόνους φορτίου, σύμφωνα με το Associated Press, με πιθανόν χιλιάδες αυτοκίνητα στο πλοίο . Το Πολεμικό Ναυτικό της Πορτογαλίας δήλωσε ότι από την Πέμπτη, η πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη και ένα περιπολικό σκάφος παραμένει στο σημείο για να παρακολουθεί το εγκαταλελειμμένο πλοίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ