Η Γαλλία μπλόκαρε ρωσικό πλοίο - Έλεγχος αν ανήκει σε εταιρεία που επιβλήθηκαν κυρώσεις
Ανανεώθηκε:
Οι γαλλικές αρχές σταμάτησαν ένα εμπορικό πλοίο που μετέφερε οχήματα προς την Αγία Πετρούπολη και για το οποίο υπήρχαν υποψίες ότι ανήκε σε μια ρωσική εταιρεία.
Η συγκεκριμένη εταιρεία στοχοθετείται από τις κυρώσεις που έλαβε η ΕΕ σε βάρος της Μόσχας, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ένα σκάφος των τελωνειακών αρχών, με τη στήριξη ενός ταχύπλοου του λιμενικού και ενός περιπολικού σκάφους του πολεμικού ναυτικού, συνόδευσαν το φορτηγό πλοίο Baltic Leader, που είχε αποπλεύσει από τη Ρουέν με ρωσική σημαία, προς το λιμάνι της Βουλώνης, διευκρίνισε η Βερονίκ Μανίν, αξιωματικός επικοινωνίας των περιφερειακών λιμενικών αρχών.
Για το πλοίο μήκους 127 μέτρων «υπάρχουν σοβαρές υποψίες ότι συνδέεται με ρωσικά συμφέροντα τα οποία στοχεύονται με κυρώσεις», διευκρίνισε η ίδια πηγή, υπογραμμίζοντας πως αυτό το μέτρο, που αποτελεί μια ένδειξη «αποφασιστικότητας», είναι «σπάνιο» σε αυτήν την περιοχή.
Σύμφωνα με την αξιωματικό, έλεγχοι διεξάγονται από τις τελωνειακές αρχές.
Η Ρωσία από την πλευρά της ζήτησε εξηγήσεις από τις γαλλικές Αρχές.
SPONSORED
Πυρά Μασκ κατά Βρετανίας: «Έχει γίνει νησί-φυλακή»
23:46
Ισραηλινός στρατιώτης σκοτώθηκε σε μάχη στον νότιο Λίβανο
23:35
Σοβαρό τροχαίο στην Σκιάθο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε είσοδο ξενοδοχείου
23:23
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι - Εικόνες από το σημείο
23:12