Πόλεμος Ουκρανία: Η Τουρκία δεν έχει αποφασίσει το κλείσιμο των στενών της Μαύρης Θάλασσας
Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση για το κλείσιμο των στενών της μεταξύ της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας στο ρωσικό Ναυτικό, παρά τον ισχυρισμό του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σύμφωνα με το Reuters, Τούρκος αξιωματούχος είπε ότι «δεν έχει ληφθεί απόφαση να κλείσουν τα στενά για ρωσικά πλοία».
Είναι η πρώτη επίσημη διευκρίνιση από πλευράς Άγκυας, μετά τη δήλωση Ζελένσκι ότι η Τουρκία συμφώνησε να κλείσει τις πλωτές οδούς στα πολεμικά πλοία – κάτι που θα ήταν ένα μεγάλο αμυντικό όφελος για την Ουκρανία.
Με ένα tweet ο Ουκρανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως η χώρα θα στείλει στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια και πως τα αποκλείσει τα ρωσικά πολεμικά πλοία από πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα, κλείνοντας τα στενά σε Βόσπορο και Δαρδανέλια.
Ωστόσο η τουρκική προεδρία, σε ανακοίνωσή της για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων, δεν κάνει καμία αναφορά σε αυτό το ζήτημα.
Εάν συνέβαινε, ένα κλείσιμο θα παραβίαζε μια σύμβαση για τα κράτη της Μαύρης Θάλασσας σύμφωνα με την οποία τα πολεμικά πλοία επιτρέπεται να επιστρέφουν στο λιμάνι κατά τη διάρκεια πολέμου.
Διαβάστε στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία
Mr Nobody Against Putin: Ο Ρώσος δάσκαλος που αψήφησε τον Πούτιν και κέρδισε Όσκαρ
08:29
Σταθερά υψηλές οι τιμές του πετρελαίου - Πάνω από τα 100 δολάρια αμερικανικό αργό και brent
08:19
Κίνηση: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο - Χαμηλές ταχύτητες σε παραλιακή και Αττική Οδό
08:15
Τράπεζες: Στοχεύουν σε ακόμα υψηλότερα έσοδα από προμήθειες – Τι προβλέπουν τα business plan
08:10