Πόλεμος Ουκρανία: Το Παρίσι αποφάσισε να παραδώσει περισσότερο στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο
Η Γαλλία αποφάσισε να στείλει περισσότερο αμυντικό στρατιωτικό εξοπλισμό και καύσιμα στην Ουκρανία για να την στηρίξει στη μάχη της εναντίον της εισβολής του ρωσικού στρατού, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η γαλλική Προεδρία της Δημοκρατίας.
Στη διάρκεια συμβουλίου άμυνας που συνεκλήθη απόψε στο προεδρικό μέγαρο υπό τον Εμανουέλ Μακρόν, «αποφασίσθηκε η παράδοση επιπλέον εξοπλισμών άμυνας στις ουκρανικές αρχές καθώς και υποστήριξη σε καύσιμα», ανακοίνωσε η προεδρία χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.
Η Γαλλία θα ενισxύσει επίσης τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, βάζοντας στο στόχαστρο κυρίως την πρόσβαση στη διατραπεζική πλατφόρμα SWIFT, ανακοινώθηκε επίσης από το μέγαρο των Ηλυσίων.
Κατά το συμβούλιο άμυνας ο πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για «μια ενίσχυση των οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων σε συντονισμό με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς», καθώς και για «εθνικά μέτρα παγώματος των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων προσωπικοτήτων της Ρωσίας» και τέλος για «νέα μέτρα» που πρόκειται να ληφθούν «μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους σε σχέση με τη διευκόλυνση SWIFT», ανακοινώθηκε από το προεδρικό μέγαρο.
Η Γαλλία αποφάσισε ακόμη να λάβει μέτρα για να καταπολεμήσει «την προπαγάνδα» που προέρχεται από τη Ρωσία αναφορικά με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
Κατά το συμβούλιο άμυνας έγινε λόγος για «μέτρα μάχης κατά της προπαγάνδας από πρόσωπα με επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ρωσικά μέσα ενημέρωσης στο ευρωπαϊκό έδαφος», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία χωρίς να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.
Το Ιράκ καταδικάζει την «απαίσια» επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη
22:47
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Ιράν: «Δεν μας κλονίζει η εξόντωση αξιωματούχων» - IDF: «Θα εξουδετερώσουμε και τον Χαμενεΐ»
22:45
Προειδοποίηση από τον ΠΟΥ: Ο πόλεμος διαταράσσει το σύστημα υγείας του Ιράν
22:35
ΥΠΕΞ Ιράν: Η δολοφονία μεμονωμένων αξιωματούχων «δεν θα κλονίσει ουσιαστικά το σύστημα»
22:25