ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Λευκορωσία για συνομιλίες - Ουδέτερο έδαφος θέλει ο Ζελένσκι

Ρωσία: Αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Λευκορωσία για συνομιλίες - Ουδέτερο έδαφος θέλει ο Ζελένσκι
Δεν συμφωνούν Ρωσία - Ουκρανία για τον τόπο των συνομιλιών Russian Presidential Press Service and Ukrainian Presidential Press Office via AP

Η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με τους Ουκρανούς, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ria Novosti.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας, από την πλευρά του, δηλώνει ότι έχει κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για τη συνάντηση στην πόλη Γόμελ και ότι τώρα ασχολείται με την επίλυση ζητημάτων πρωτοκόλλου.

Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόδερος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία θέλει ειρήνη, αλλά δεν μπορεί να διαπραγματευτεί στη Λευκορωσία, την οποία η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή για να της επιτεθεί.

«Βαρσοβία, Κωνσταντινούπολη, Μπακού – προσφέραμε στη Ρωσία να διεξαχθούν οι συνομιλίες σε αυτές τις πόλεις ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη όπου από την οποία δεν εκτοξεύονται πύραυλοι στην Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο Πεσκόφ τον διέψευσε ισχυριζόμενος πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ήταν αυτός που πρότεινε το Γόμελ της Λευκορωσίας ως τοποθεσία διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ