ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί να είναι ζωντανοί οι 13 στρατιώτες στο νησί «Φίδι»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπορεί να είναι ζωντανοί οι 13 στρατιώτες στο νησί «Φίδι»
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι επιχειρεί να εντοπίσει τους στρατιώτες Screen Grab

Η ιστορία των 13 Ουκρανών στρατιωτικών – φρουρών του μικρού νησιού «Φίδι» στη Μαύρη Θάλασσα, οι οποίοι αρνήθηκαν να παραδοθούν μετά το τελεσίγραφο των Ρώσων, έκανε το γύρω του διαδικτύου.

Το θάρρος και η αυτοθυσία τους επαινέθηκε από την ουκρανική κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρόεδρο Ζελένσκι, ωστόσο ίσως υπάρχει πιθανότητα να μην έχουν σκοτωθεί.

Χθες, Σάββατο μια ανάρτηση στο Facebook από την ουκρανική Υπηρεσία Συνοριακής Φρουράς (SBGSU) υποδηλώνει ότι οι στρατιώτες μπορεί να είναι ζωντανοί.

«Η SBGSU και οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και όλη η Ουκρανία, έχουν την ελπίδα ότι όλοι οι αμυνόμενοι στο Φιδονήσι είναι ζωντανοί», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας υποστηρίζει ότι επιχειρεί να εντοπίσει τους στρατιώτες με βάση πληροφορίες για την τωρινή τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, όπως αναφέρει το BBC.

«Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τα παιδιά θα επιστρέψουν σπίτι τους όσο γίνεται πιο γρήγορα και οι πληροφορίες που πήραμε κατά τη διάρκεια της (σ.σ. ρωσικής) επίθεσης δεν θα επαληθευτούν», σημειώνεται.

Ο ήχος των προκλητικών «τελευταίων;» λέξεων των φρουρών έχει γίνει viral στο Twitter, το TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιβαίνοντες στο ρωσικό πλοίο ακούγονται να λένε στους Ουκρανούς: «Είμαστε από ρωσικό πολεμικό πλοίο. Καταθέσετε τα όπλα και παραδοθείτε για να αποφύγετε το μακελειό και τις αδικαιολόγητες απώλειες. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε».

Στη συνέχεια ακούγονται οι Ουκρανοί φρουροί να λένε «αυτό είναι», προτού απαντήσουν με: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@μ@σου».

Διαβάστε στο LIVE BLOG του CNN Greece όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την Ουκρανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ