ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι στρατιώτες του νησιού «Φίδι» είναι «ζωντανοί και καλά»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι στρατιώτες του νησιού «Φίδι» είναι «ζωντανοί και καλά»
Οι Ουκρανοί στρατιώτες απέκρουσαν δύο επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις αλλά στο τέλος αναγκάστηκαν να παραδοθούν «λόγω έλλειψης πυρομαχικών»

Οι στρατιώτες του νησιού «Φίδι» είναι «ζωντανοί και καλά», ανακοίνωσε το oυκρανικό Ναυτικό τη Δευτέρα, δίνοντας τέλος στο θρίλερ για την τύχη τους, μετά την άρνησή τους να παραδοθούν στο τελεσίγραφο των Ρώσων.

Σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού ανέφερε ότι οι στρατιώτες στο νησί απέκρουσαν δύο επιθέσεις από ρωσικές δυνάμεις αλλά στο τέλος αναγκάστηκαν να παραδοθούν «λόγω έλλειψης πυρομαχικών».

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές του νησιού: φάρους, πύργους και κεραίες.

Το Σαββατοκύριακο, η Ουκρανική Συνοριακή Φρουρά δήλωσε ότι έλαβε πληροφορίες ότι και οι 82 στρατιώτες μπορεί να είναι ζωντανοί.

Ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν επίσης την άφιξη των Ουκρανών στρατιωτών στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, όπου κρατούνται.

Ο ήχος των προκλητικών «τελευταίων» λέξεων των φρουρών του νησιού έχει γίνει viral στο Twitter, το TikTok και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιβαίνοντες στο ρωσικό πλοίο ακούγονται να λένε στους Ουκρανούς: «Είμαστε από ρωσικό πολεμικό πλοίο. Καταθέσετε τα όπλα και παραδοθείτε για να αποφύγετε το μακελειό και τις αδικαιολόγητες απώλειες. Διαφορετικά θα βομβαρδιστείτε».

Στη συνέχεια ακούγονται οι Ουκρανοί φρουροί να λένε «αυτό είναι», προτού απαντήσουν με: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ@μ@σου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ