ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες από την φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια - Δεν έχει αυξηθεί η ραδιενέργεια

Εικόνες από την φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια - Δεν έχει αυξηθεί η ραδιενέργεια
Οι Πυροσβέστες κατάφεραν και έσβησαν εγκαίρως τη φωτιά στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια (Zaporizhzhia nuclear power plant via AP)

Το πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, στην κεντρική Ουκρανία, χτυπήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ρωσικού στρατού, με το Κίεβο, να κατηγορεί τη Μόσχα για «πυρηνική τρομοκρατία».

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της χώρας ανακοίνωσαν πως έσβησαν την φωτιά.

Παράλληλα, η ουκρανική επιτροπή ατομικής ενέργειας δεν εντόπισε «καμία μεταβολή» στο επίπεδο της ραδιενέργειας στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ζαπορίζια, στην κεντρική Ουκρανία, το οποίο υπέστη νωρίτερα βομβαρδισμό από ρωσικά στρατεύματα με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ).

Η κίνηση των Ρώσων να χτυπήσουν τη νύχτα το πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, προκαλεί παγκόσμια ανησυχία.

Οι Πυροσβέστες κατάφεραν και έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά στις 06:20, διευκρίνισε η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ