ΚΟΣΜΟΣ

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Αν η Ουκρανία δεν αντέξει, θα πέσει όλη η Ευρώπη

Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Αν η Ουκρανία δεν αντέξει, θα πέσει όλη η Ευρώπη
Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ζελένσκι τήρησε ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου AP Photo/Michael Probst

Μήνυμα που προβλήθηκε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις απηύθυνε το βράδυ της Παρασκευής ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενθαρρύνοντας την Ευρώπη να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας.

«Αυτό το πρώτο λεπτό θα ήθελα να το αφιερώσω στη στιγμή της σιωπής, σε αυτούς που έχουν πέσει στον αγώνα για την πατρίδα τους, στους στρατιώτες μας, σε αυτούς που υπηρετούν, σε αυτούς που ηρωικά προστατεύουν την πατρίδα τους, σε αυτούς που δίνουν για αυτό» είπε αρχικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Το μήνυμα του Ζελένσκι προβλήθηκε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις μέσω γιγαντοοθονών που είχαν τοποθετηθεί σε πόλεις του κόσμου όπως η Πολωνία, η Γεωργία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ουγγαρία.

«Θα ήθελα να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στον λαό της Ευρώπης. Έτσι χαιρετούν ο ένας τον άλλον αυτές τις μέρες οι στρατιώτες μας, οι ήρωές μας. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που προστατεύουν τα σπίτια τους, προστατεύουν την Ουκρανία, προστατεύουν την Ευρώπη μας, προστατεύουν την Ευρώπη σας και χαιρετούν ο ένας τον άλλον, εύχονται ο ένας στον άλλον υγεία», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Στηρίξτε την Ουκρανία. Αν η Ουκρανία δεν αντέξει, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Αν κερδίσουμε και είμαι σίγουρος γι' αυτό, θα είναι πράγματι μια μεγάλη νίκη για τη δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία», είπε, ενώ τις τελευταίες ώρες ζητά εκ νέου βοήθεια από τη Δύση, ενώ ξεκαθαρίζει -ενόψει του τρίτου γύρου ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία- ότι δεν θα ενδώσει σε πιέσεις για υποχωρήσεις.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στην Ουκρανία στο liveblog του CNN Greece

ΔΗΜΟΦΙΛΗ