ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία: Ο όμιλος Louis Vuitton κλείνει τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία

Πόλεμος Ουκρανία: Ο όμιλος Louis Vuitton κλείνει τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία
Το γεγονός έγινε γνωστό την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο AP/Gene J. Puskar

Ο γαλλικός κολοσσός ειδών πολυτελείας παγκοσμίως LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy) θα κλείσει «προσωρινά» από την Κυριακή τα 124 καταστήματά του στη Ρωσία.

Το γεγονός έγινε γνωστό την Παρασκευή από τον εκπρόσωπο του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο οποίος όπως σημείωσε αυτό έγινε «δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην περιοχή»,

Η απόφαση του ομίλου του Μπερνάρ Αρνό, που έχει 3.500 συνεργάτες στη χώρα, ακολουθεί εκείνη των οίκων ειδών πολυτελείας Hermès και Chanel που ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής ότι κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους στη χώρα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, η IKEA ανακοίνωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματά της στη Ρωσία, ως απάντηση στη ρωσική εισβολή, διευκρινίζοντας ότι η προμήθεια θα σταματήσει και για τη Λευκορωσία – η οποία δεν έχει καταστήματα IKEA. Η κίνηση αυτή
επηρεάζει σχεδόν 15.000 υπαλλήλους, 17 καταστήματα και τρία σημεία παραγωγής.

Την απόφαση να αναστείλει όλες τις δραστηριότητες στην αγορά της Ρωσίας ανακοίνωσε την Τετάρτη η Nike, στο πλαίσιο των κυρώσεων που επιβάλλουν οι χώρες της Δύσης στη Μόσχα.

LIVE BLOG - ΗΠΑ: Αρκετοί νεκροί και τραυματίες από την επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ