Ρώμη: Ο πρόεδρος Ματαρέλα στην λειτουργία της ουκρανικής καθολικής εκκλησίας Αγία Σοφία
Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θέλησε να μεταβεί, σήμερα το πρωί, στην ουκρανική, καθολική εκκλησία «Αγία Σοφία», στην Ρώμη, όπου και παρακολούθησε την θεία λειτουργία. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση στήριξης του ουκρανικού λαού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Είναι ένας άδικος και αδικαιολόγητος πόλεμο. Ο ουκρανικός λαός τάσσεται υπέρ της ειρήνης και δεν διεκδίκησε ποτέ από κανέναν, ούτε μια σπιθαμή γης» τόνισε ο ιερέας, πατέρας Μάρκο Γιάρισλαβ Σεμεχέν.
O Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα, αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει υπογραμμίσει ότι πρόκειται για παραφροσύνη, η οποία μπορεί να καταστρέψει 70 χρόνια ειρήνης και συνεργασίας και ότι «ο κόσμος αυτός, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τον ψυχρό πόλεμο, δεν εννοεί να δεχθεί να καταπατώνται οι αρχές της διεθνούς συνύπαρξης».
LIVEBLOG: Βομβαρδίζεται το Ιρπίν, σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης - Κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη
Το «χρονόμετρο» του Τραμπ και η… χερσαία ανασφάλεια των αγορών
09:21
Μεγάλη πυρκαγιά σε κτήριο στην Κίνα: Τρεις νεκροί, 23 τραυματίες - Βίντεο από τις φλόγες (vid)
09:10
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ CNN GREECE: «Συζήτηση» τεσσάρων αιώνων: «Φως» σε ελληνικές παροιμίες από τους ερευνητές που τις εντόπισαν απρόσμενα
09:00
Γιατί η είσοδος της ΓΕΚ Τέρνα στην ΕΥΔΑΠ «ταράζει τα νερά» στις υποδομές
08:53