ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Ο πρόεδρος Ματαρέλα στην λειτουργία της ουκρανικής καθολικής εκκλησίας Αγία Σοφία

Ρώμη: Ο πρόεδρος Ματαρέλα στην λειτουργία της ουκρανικής καθολικής εκκλησίας Αγία Σοφία
Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θέλησε να μεταβεί το πρωί της Κυριακής στην ουκρανική, καθολική εκκλησία «Αγία Σοφία», στην Ρώμη, όπου και παρακολούθησε την θεία λειτουργία AP Photo / Guglielmo Mangiapane

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα θέλησε να μεταβεί, σήμερα το πρωί, στην ουκρανική, καθολική εκκλησία «Αγία Σοφία», στην Ρώμη, όπου και παρακολούθησε την θεία λειτουργία. Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση στήριξης του ουκρανικού λαού, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Είναι ένας άδικος και αδικαιολόγητος πόλεμο. Ο ουκρανικός λαός τάσσεται υπέρ της ειρήνης και δεν διεκδίκησε ποτέ από κανέναν, ούτε μια σπιθαμή γης» τόνισε ο ιερέας, πατέρας Μάρκο Γιάρισλαβ Σεμεχέν.

O Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα, αναφερόμενος στην ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει υπογραμμίσει ότι πρόκειται για παραφροσύνη, η οποία μπορεί να καταστρέψει 70 χρόνια ειρήνης και συνεργασίας και ότι «ο κόσμος αυτός, ο οποίος κατάφερε να ξεπεράσει τον ψυχρό πόλεμο, δεν εννοεί να δεχθεί να καταπατώνται οι αρχές της διεθνούς συνύπαρξης».

LIVEBLOG: Βομβαρδίζεται το Ιρπίν, σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης - Κατάπαυση πυρός στη Μαριούπολη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ