ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - «Κονβόι Ελευθέριας»: Περικυκλώνουν την Ουάσινγκτον τα φορτηγά (pics)

Κορωνοϊός - «Κονβόι Ελευθέριας»: Περικυκλώνουν την Ουάσινγκτον τα φορτηγά (pics)
Φαίνεται πως οι οδηγοί φορτηγών από την Οτάβα του Καναδά δίνουν το έναυσμα ξεσηκωμού και σε άλλες περιοχές του πλανήτη AP Photo

Σε κίνημα αγανάκτησης κατά των περιορισμών που επιβάλλει ο κορωνοϊός έχει εξελιχθεί το «κονβόι ελευθερίας» που ξεκίνησε από τον Καναδά και λαμβάνει πλέον μεγάλες διαστάσεις και στις ΗΠΑ.

Φαίνεται πως οι οδηγοί φορτηγών από την Οτάβα του Καναδά δίνουν το έναυσμα ξεσηκωμού και σε άλλες περιοχές του πλανήτη, με τους συναδέλφους του από την Καλιφόρνια να «πολιορκούν» πλέον την Ουάσινγκτον. Ειδικότερα, πολλά είναι τα φορτηγά οχήματα και τα αυτοκίνητα τα οποία συγκεντρώνονται στα περίχωρα της Ουάσινγκτον ως μέρος διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς του κορωνοϊού.

Το λεγόμενο «People’s Convoy», το οποίο προέρχεται από την Καλιφόρνια και έχει προσελκύσει συμμετέχοντες από όλη τη χώρα, ζητά να τερματιστούν όλοι οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία. Είναι εμπνευσμένο από τις διαδηλώσεις τον περασμένο μήνα που έγιναν στην Οτάβα, την πρωτεύουσα του Καναδά.

Η αυτοκινητοπομπή είχε σχεδιάσει να κυκλώσει έναν αυτοκινητόδρομο 64 μιλίων γνωστός ως Capital Beltway την Κυριακή πριν επιστρέψει στο Μέριλαντ, με σχέδια να εντείνουν πιθανώς τις ενέργειές τους τις επόμενες ημέρες.

Αν και δεν ήταν σαφές εάν το κονβόι, που αποτελείται συνολικά από εκατοντάδες οχήματα, θα έμπαινε τελικά στην Ουάσινγκτον, οι διοργανωτές είπαν ότι δεν σκόπευαν να μπουν στην πρωτεύουσα την Κυριακή υπό τον φόβο ότι κάποιοι μπορεί να το μετατρέψουν σε ένα χαοτικό γεγονός. Ήθελαν επίσης να αποφύγουν την αντιπαράθεση με την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ