ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία- Ουγγαρία: Συνάντηση των πρωθυπουργών της «Ομάδας Βίσεγκραντ»

Πόλεμος Ουκρανία- Ουγγαρία: Συνάντηση των πρωθυπουργών της «Ομάδας Βίσεγκραντ»
Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξέδωσε διάταγμα που καθιστά σαφές ότι καμία αποστολή όπλων δεν μπορεί να πάει στην Ουκρανία από ουγγρικό έδαφος AP Photo

Οι πρωθυπουργοί των τεσσάρων χωρών της Ομάδας του Βίσεγκραντ -Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία- θα συναντηθούν στο Λονδίνο αύριο Τρίτη για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, γνωστοποίησε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν σε βίντεο στο Facebook.

Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εξέδωσε διάταγμα που καθιστά σαφές ότι καμία αποστολή όπλων δεν μπορεί να πάει στην Ουκρανία από ουγγρικό έδαφος.

Ουκρανία: Υπό κατάρρευση η νέα προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων - Νέα ρωσικά χτυπήματα

Για δωδέκατη ημέρα συνεχίζεται η μαζική εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, με το φόρο αίματος να αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα η τρίτη προσπάθεια να απομακρυνθούν άμαχοι από τέσσερις πόλεις ενώ αναμένεται και ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών.

Την ίδια ώρα ο ανθρωπιστικός εφιάλτης στην πολιορκημένη Μαριούπολη συνεχίζεται και «έπεται» η Οδησσός, ενώ το Κίεβο οχυρώνεται για τη μεγάλη μάχη που πλησιάζει. Τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, δυνάμεις του ρωσικού πυροβολικού «σφυροκόπησαν» και την πόλη Μικολάιβ.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται αδιάκοπα και ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει πως «ο στόχος θα επιτευχθεί», με τις όποιες μεσολαβητικές προσπάθειες έχουν λάβει χώρα στις 11 ημέρες που μετρά ο πόλεμος να έχουν πέσει στο κενό.

Εξίσου στο κενό έχουν πέσει και οι αγωνιώδεις προσπάθειες για την απομάκρυνση των κατοίκων της Μαριούπολης, καθώς την Κυριακή διεκόπη και η δεύτερη απόπειρα δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη διαφυγή των αμάχων, με την ουκρανική και ρωσική πλευρά να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της συμφωνηθείσας προσωρινής κατάπαυσης του πυρός.

LIVE BLOG - Ουκρανία: Υπό κατάρρευση η νέα προσπάθεια για απομάκρυνση αμάχων - Νέα ρωσικά χτυπήματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ